top of page

8 augustus

2022 - Overlijden zangeres en actrice Olivia Newton-John. Ze startte haar muzikale carrière in 1970. Een jaar later scoorde zij haar eerste hit met 'If Not For You', een compositie van Bob Dylan. In 1974 deed zij namens Groot-Brittannië mee aan het Eurovisie Songfestival. Met 'Long Live Love' eindigde zij op de vierde plaats. In datzelfde jaar scoorde zij in de Amerikaanse hitlijst een nr.1-hit met 'I Honestly Love You', dat liefst 8 weken op nummer 1 bleef staan. In 1978 brak zij wereldwijd door dankzij haar rol van Sandy in de film Grease. Olivia Newton-John scoorde dankzij de film in 1978 drie grote hits: 'You´re The One That I Want' en 'Summer nights' (een duet met John Travolta) en Hopelessly Devoted To You'. In 1980 had ze haar laatste nummer 1 hit in Vlaanderen met 'Xanadu'. De film flopte, maar de soundtrack werd wel een groot kassucces. Ook met het nummer 'Magic' uit deze film scoorde zij een hit. In 1981 verscheen het album Physical, waarvan het titelstuk een grote hit werd. In Amerika werd het haar grootste hit. Het nummer stond maar liefst 10 weken op nummer 1 in de Billboard Hot 100 en werd daar de bestverkochte single van het jaar 1982. In 1992 kreeg Olivia Newton-John borstkanker. Zij herstelde in eerste instantie van de ziekte. In 2013 kwam de ziekte terug en wist zij hier opnieuw van te genezen. De ziekte kwam in 2017 voor de derde keer terug. In haar strijd tegen de ziekte richtte zij in Melbourne het Cancer Wellness & Research Centre. Uiteindelijk overleed ze op 8 augustus 2022 op 73- jarige leeftijd.

1937 - Geboorte Dustin Hoffman, Amerikaanse filmacteur. In 1967 vestigde hij zijn naam met 'The Graduate' en kreeg hiervoor een nominatie voor de Academy Award. Ook kreeg hij een Oscar nominatie voor zijn rol in 'Midnnight Cowboy' uit 1969. Dustin Hoffman staat in de filmwereld bekend als perfectionist. Dit leverde hem bij tijd en wijle conflicten op met regisseurs en andere acteurs, maar ook beloningen zoals de Academy Award voor zijn rollen in de films 'Kramer vs Kramer' (1979) en 'Rain Man' (1988). Dustin Hoffman wordt 86 jaar vandaag.


1948 - Geboorte Salim Seghers, artiestennaam van Jos Aerts, Vlaamse charmezanger.

Hij is leraar van opleiding. Hij scoorde zijn eerste hit met 'Verlaat me nooit', die in 1972 een paar weken de eerste plaats in de Vlaamse hitlijst bezette. De volgende jaren haalde hij nog de BRT TOP 30 met oa. 'Vaarwel, Waar is nu je liefde' (1972), 'Mijn liefde is voor jou alleen' (1973), 'Mea culpa' (1974) en 'Beloof me niet te veel' (1975). Hij bleef ook de jaren daarna singles uitbrengen, al scoorden deze niet meer zo hoog in de hitlijsten. In 1986 had hij nog een kleine hit met 'Marie Helena' en in 1989 belandde zijn nummer 'Koningin van de nacht' op de eerste verzamel-cd van het TV-programma Tien om Te zien. Verder had hij in 1999 nog een kleine hit met 'Aicha'. Salim Seghers wordt vandaag 75 jaar. 1960 - Decca Records schrapte 25.000 exemplaren van Ray Peterson's 'Tell Laura I Lover Her' omdat ze het lied, dat de laatste gedachten vertelt van een tiener die sterft door een auto-ongeluk, 'te smakeloos en vulgair' vonden. Een coverversie van Ricky Valance stond een maand later op nummer 1 in de Britse hitparade. 1963 - The Searchers stonden op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Sweets For My Sweet', de eerste van drie Engelse nummer 1 hits van de groep. Het nummer werd geschreven door Doc Pomus en Mort Shuman en werd oorspronkelijk opgenomen door The Drifters.


1963 - In Engeland vond de grootste treinroof in de geschiedenis plaats, die bekend werd onder de naam The Great Train Robbery. Een trein van de Engelse posterijen werd door een bende van 15 man tot stilstand gebracht. Ze maakten geen gebruik van geweren en er vielen geen dodelijke slachtoffers. De mannen maakten in totaal 2,3 miljoen Britse pond buit. Deze gebeurtenis heeft vele filmmakers geïnspireerd.


1982 - Overlijden Ferre Grignard na een lange strijd tegen keelkanker. In 1966 had hij zijn eerste hit met 'Ring Ring (I’ve Got To Sing)'. Hierna volgden 'Drunken Sailor' en 'Yellow You Yellow Me'. Ferre Grignard werd 52 jaar.


2017 - De Amerikaanse zanger, gitarist, songwriter, televisiepresentator en acteur Glen Campbell stierf op 81-jarige leeftijd in Nashville, Tennessee. In 2014 werd hij patiënt in een instelling voor langdurige zorg en behandeling van Alzheimer. Hij bracht meer dan 70 studioalbums uit en verkocht wereldwijd 45 miljoen platen. Zijn hits zijn onder meer: ​​'By the Time I Get to Phoenix', 'Wichita Lineman' en 'Rhinestone Cowboy'. Zijn gitaarspel is te horen op 'Strangers in the Night' van Frank Sinatra, 'You've Lost That Lovin' Feelin'' van The Righteous Brothers en 'I'm a Believer' van The Monkees.

Comments


bottom of page