top of page

8 augustus

1960 - Decca Records schrapte 25.000 exemplaren van Ray Peterson's 'Tell Laura I Lover Her' omdat ze het lied, dat de laatste gedachten vertelt van een tiener die sterft door een auto-ongeluk, 'te smakeloos en vulgair' vonden. Een coverversie van Ricky Valance stond een maand later op nummer 1 in de Britse hitparade.


1937 - Geboorte Dustin Hoffman, Amerikaanse filmacteur. In 1967 vestigde hij zijn naam met 'The Graduate' en kreeg hiervoor een nominatie voor de Academy Award. Ook kreeg hij een Oscar nominatie voor zijn rol in 'Midnnight Cowboy' uit 1969. Dustin Hoffman staat in de filmwereld bekend als perfectionist. Dit leverde hem bij tijd en wijle conflicten op met regisseurs en andere acteurs, maar ook beloningen zoals de Academy Award voor zijn rollen in de films 'Kramer vs Kramer' (1979) en 'Rain Man' (1988). Dustin Hoffman wordt 85 jaar vandaag.


1948 - Geboorte Salim Seghers, artiestennaam van Jos Aerts, Vlaamse charmezanger.

Hij is leraar van opleiding. Hij scoorde zijn eerste hit met 'Verlaat me nooit', die in 1972 een paar weken de eerste plaats in de Vlaamse hitlijst bezette. De volgende jaren haalde hij nog de BRT TOP 30 met oa. 'Vaarwel, Waar is nu je liefde' (1972), 'Mijn liefde is voor jou alleen' (1973), 'Mea culpa' (1974) en 'Beloof me niet te veel' (1975). Hij bleef ook de jaren daarna singles uitbrengen, al scoorden deze niet meer zo hoog in de hitlijsten. In 1986 had hij nog een kleine hit met 'Marie Helena' en in 1989 belandde zijn nummer 'Koningin van de nacht' op de eerste verzamel-cd van het TV-programma Tien om Te zien. Verder had hij in 1999 nog een kleine hit met 'Aicha'. Salim Seghers wordt vandaag 74 jaar. 1963 - The Searchers stonden op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Sweets For My Sweet', de eerste van drie Engelse nummer 1 hits van de groep. Het nummer werd geschreven door Doc Pomus en Mort Shuman en werd oorspronkelijk opgenomen door The Drifters.


1963 - In Engeland vond de grootste treinroof in de geschiedenis plaats, die bekend werd onder de naam The Great Train Robbery. Een trein van de Engelse posterijen werd door een bende van 15 man tot stilstand gebracht. Ze maakten geen gebruik van geweren en er vielen geen dodelijke slachtoffers. De mannen maakten in totaal 2,3 miljoen Britse pond buit. Deze gebeurtenis heeft vele filmmakers geïnspireerd.


1982 - Overlijden Ferre Grignard na een lange strijd tegen keelkanker. In 1966 had hij zijn eerste hit met 'Ring Ring (I’ve Got To Sing)'. Hierna volgden 'Drunken Sailor' en 'Yellow You Yellow Me'. Ferre Grignard werd 52 jaar.


2017 - De Amerikaanse zanger, gitarist, songwriter, televisiepresentator en acteur Glen Campbell stierf op 81-jarige leeftijd in Nashville, Tennessee. In 2014 werd hij patiënt in een instelling voor langdurige zorg en behandeling van Alzheimer. Hij bracht meer dan 70 studioalbums uit en verkocht wereldwijd 45 miljoen platen. Zijn hits zijn onder meer: ​​'By the Time I Get to Phoenix', 'Wichita Lineman' en 'Rhinestone Cowboy'. Zijn gitaarspel is te horen op 'Strangers in the Night' van Frank Sinatra, 'You've Lost That Lovin' Feelin'' van The Righteous Brothers en 'I'm a Believer' van The Monkees.

bottom of page