29 juli

1956 - Carl Perkins stond in de UK Singles Chart met zijn debuuthit 'Blue Suede Shoes'. Johnny Cash plantte het zaad voor het nummer in de herfst van 1955, terwijl hij samen met Carl Perkins en Elvis Presley door het zuiden toerde. Johnny Cash vertelde Carl Perkins over een zwarte piloot die hij had ontmoet toen hij het leger in Duitsland diende. Hij had naar zijn militaire schoenen verwezen als 'blue suede shoes'. En Johnny Cash stelde Carl Perkins voor om een ​​liedje over die schoenen te schrijven.


1968 - The Beatles gingen in de Abbey Road Studios van start met de opnames van ‘Hey Jude’. Het nummer is geschreven door Paul McCartney en heette aanvankelijk ‘Hey Jules’. McCartney schreef het speciaal voor Julian Lennon, de zoon van John, om hem te steunen tijdens de echtscheiding van zijn ouders. John was net gescheiden van Cynthia en hopeloos verliefd op de Japanse kunstenares Yoko Ono. Paul kreeg het nummer niet in de juiste vorm en John Lennon werkte de song uiteindelijk mee af. ‘Hey Jude’ begint als een ballad en eindigt in een echte meezinger met een 40-koppig orkest.

1986 - Overlijden van Gordon Mills. Engelse songwriter, producer en manager. Hij werkte met Engelbert Humperdinck, Tom Jones en Gilbert O'Sullivan. En hij schreef de nummer 4 UK hit uit 1963 'I'll Never Get Over You', voor Johnny Kidd and the Pirates, en 'I'm The Lonely One' voor Cliff Richard.


1988 - Overlijden Pete Drake, Amerikaanse platenproducent en pedal steel gitarist. Hij werkte samen met Elvis Presley, George Harrison en Ringo Starr. Hij speelde ook mee op hits als 'Rose Garden' van Lynn Anderson, 'Behind Closed Doors' van Charlie Rich, 'Lay Lady Lay' van Bob Dylan en 'Stand by Your Man' van Tammy Wynette.