top of page

7 mei

1977 - In Londen werd de internationale finale van het Eurovisie Songfestival gewonnen door de Française Marie Myriam. Zij zong 'L'Oiseau Et L'Enfant'. De “Belgische” groep Dream Express werd zevende met 'A Million In One, Two, Three'.

1941 - Glenn Miller & His Orchestra namen 'Chattanooga Choo Choo' op. Vanaf 29 november 1941 stond deze 78 toerenplaat negen weken bovenaan in de Amerikaanse hitparade.


1943 - Geboorte Ricky Westwood, zanger en gitarist van de Engelse groep The Tremeloes die we kennen van de hits 'Silence is golden' en 'My little lady'. Ricky Westwood wordt 81 jaar.


1946 - Geboorte Thelma Houston, Amerikaanse zangeres en actrice. Haar grootste hit 'Don't Leave Me This Way' was begin 1977 een wereldwijde hit, won een Grammy en groeide uit tot een van de grootste discoklassiekers aller tijden. Ze wordt 78 jaar.


1998 - In Nashville overleed Eddie Rabbitt aan longkanker. In zijn muzikale loopbaan heeft hij zesentwintig keer aan de top van de country-hitparade van Billboard gestaan. Met 'I Love A Rainy Night' bereikte hij op 28 februari 1981 de eerste plaats van de Billboard Hot 100. In Vlaanderen had Eddie Rabbitt in 1980 een hit met 'Driving My Life Away'. Hij is 56 jaar geworden.


2001 - Na een kort ziekbed overleed John Woodhouse in Turnhout. De accordeonist werd op 1 juni 1922 geboren als Jan Hendrik Holshuijsen. In de jaren vijftig en zestig was hij veel op de radio te horen bij diverse orkesten. In 1967 had John Woodhouse met zijn “elektronische wonder-accordeon” een grote hit met 'Melodia'. Hij is 78 jaar geworden.


2011 - Overlijden John Maus, beter bekend als John Walker. Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en gitarist. Hij was één van de leden van The Walker Brothers die in de jaren 60 hits scoorden met 'The sun ain't gonna shine anymore' en 'No regrets'. John Walker is 67 jaar geworden.

Comments


bottom of page