top of page

7 juli

1940 - Geboorte Ringo Starr, vooral bekend als de drummer van The Beatles. Hij zong gewoonlijk minstens één nummer per studioalbum. Soms schreven John Lennon en Paul McCartney speciaal voor hem een lied, dat afgestemd was op zijn stembereik. Voorbeelden hiervan zijn 'Yellow submarine' en 'With a little help from my friends'. Hij wordt 84 jaar vandaag.


1943 - Geboorte Toto Cutugno, Italiaanse zanger. Hij schreef enkele memorabele liedjes van de Frans-Amerikaanse zanger Joe Dassin, zoals 'L'été indien' en 'Et si tu n'existais pas'. In 1976 deed hij voor de eerste keer mee aan het Festival van Remo en werd daar derde. Het zou zijn eerste van dertien deelnames worden. In 1990 won hij het Eurovisiesongfestival met de ballade 'Insieme 1992'. Hij wordt vandaag 81 jaar.


1959 - In Nashville in Tennessee namen The Everly Brothers 'Till I Kissed You' op. In deze compositie van Don Everly zorgden The Crickets, de groep van de op 3 februari 1959 bij een vliegtuigongeluk omgekomen zanger Buddy Holly, voor de begeleiding. De single kwam op 17 augustus 1959 de Amerikaanse hitparade binnen en bereikte de vierde plaats.


1960 - De single 'Wonderful World' van Sam Cooke kwam binnen in de Britse hitparade. Als componist werd Barbara Campbell vermeld. Dit is een pseudoniem voor Sam Cooke, Herb Alpert en Lou Adler. 'Wonderful World' van Sam Cooke bereikte in 1960 de 27ste plaats. In 1986 werd de single, dankzij een spijkerbroekenreclame, nummer 2 in Engeland. In Vlaanderen bereikte 'Wonderful World' in 1986 zelfs de eerste plaats.


1967 - 'All You Need Is Love' van The Beatles werd op de markt gebracht. Deze single werd op zondag 25 juni 1967 opgenomen tijdens het allereerste wereldwijde satellietprogramma 'Our World'. Zo'n 400 miljoen mensen in 24 landen konden The Beatles in de grote studio van EMI aan de Abbey Road in Londen bezig zien aan de opnamen van dit nummer. De studio was omgetoverd tot een feestzaal met serpentines, spandoeken en ballonnen in de vorm van wereldbollen. Onder de aanwezigen bevonden zich vrienden en collega’s als Brian Jones, Mick Jagger, Eric Clapton, Marianne Faithfull, Gary Leeds en Graham Nash. 'All You Need Is Love' van The Beatles kwam op 29 juli 1967 binnen in de Vlaamse hitlijst en haalde plaats vier als hoogste positie. 2006 - Overlijden Rudi Carrell, entertainer, zanger, showmaster en acteur. Hij begon zijn carrière in Nederland bij de radio en televisie en ging vervolgens werken bij Duitse zenders. Hij speelde in 1971 en 1972 in de shows van Bobbejaan Schoepen in Bobbejaanland, een toenmalige trekpleister voor (inter)nationale variété-artiesten. Hij is 71 jaar geworden.

Comentarios


bottom of page