7 juli

1940 - Geboorte Ringo Starr, vooral bekend als de drummer van The Beatles. Hij zong gewoonlijk minstens één nummer per studioalbum. Soms schreven John Lennon en Paul McCartneyy speciaal voor hem een lied, dat afgestemd was op zijn stembereik. Voorbeelden hiervan zijn 'Yellow submarine' en 'With a little help from my friends'. Hij wordt 81 jaar vandaag.


1943 - Geboorte Toto Cutugno, Italiaanse zanger. Hij schreef enkele memorabele liedjes van de Frans-Amerikaanse zanger Joe Dassin, zoals 'L'été indien' en 'Et si tu n'existais pas'. In 1976 deed hij voor de eerste keer mee aan het Festival van Remo en werd daar derde. Het zou zijn eerste van dertien deelnames worden. In 1990 won hij het Eurovisiesongfestival met de ballade 'Insieme 1992'.


1960 - De single 'Wonderful World' van Sam Cooke kwam binnen in de Britse hitparade. Als componist werd Barbara Campbell vermeld. Dit is een pseudoniem voor Sam Cooke, Herb Alpert en Lou Adler. Wonderful World van Sam Cooke bereikte in 1960 de 27ste plaats. In 1986 werd de single, dankzij een spijkerbroekenreclame, nummer 2 in Engeland. In Vlaanderen bereikt Wonderful World in 1986 zelfs de eerste plaats.