top of page

6 april

1974 - Abba won met 'Waterloo' het Eurovisie Songfestival in Brighton, Engeland. Voor Zweden was dit de eerste keer dat ze het Eurovisiesongfestival wonnen.

1941 - Geboorte George Zamfir, een virtuoos Roemeens panfluitist, bekend van 'Einsamer Hirte' (samen met James Last). Hij wordt 83 jaar.


1949 - Geboorte Patrick Hernandez, bekend van die ene wereldhit 'Born to be alive'. Hij wordt 75 jaar.


1963 - Na dertien jaar voor Imperial Records platen te hebben opgenomen, tekende Fats Domino een contract bij ABC Paramount. 'There Goes (My Heart Again)' was de eerste single die hij op dit label uitbracht, goed voor een Top 10-notering in Vlaanderen.


1971 - The Rolling Stones richtten hun eigen platenmaatschappij Rolling Stones Records op. 'Brown Sugar' was de eerste single die The Rolling Stones op dit label uitbrachten.


1973 - Queen tekende een platencontract bij EMI Records. 'Keep Yourself Alive' werd als hun eerste single uitgebracht. Zeven weken later volgde het eerste album van Queen die 17 weken in de Engelse albumlijst stond. Het werd hun eerste gouden plaat.


1998 - Overlijden Tammy Wynette. Sinds de jaren tachtig kampte de Amerikaanse countryzangeres met een zwakke gezondheid. Tammy Wynette is vooral bekend van 'Stand By Your Man'. Deze single was in 1968 en in 1975 een grote internationale hit. Tammy Wynette is 55 jaar geworden.


2022 - Overlijden Reinhilde Decleir, Vlaamse televisie- en theateractrice en regisseur. Ze speelde mee in een aantal Vlaamse films en tv-reeksen. In 2009 had ze de hoofdrol als Maria 'moemoe' Vangenechten in de televisieserie 'Van vlees en bloed'. Ze is 73 jaar geworden.


コメント


bottom of page