top of page

5 september

Vandaag is het de verjaardag van Al Stewart, geboren op 5 september 1945. Schots singer-songwriter die wereldwijd doorbrak in 1977 met het album 'Year of the cat' en de gelijknamige single. Het album bevat ook de hit 'On the border'. Hij wordt 77 jaar.

1940 - Geboorte Raquel Welch, Amerikaanse actrice. Na enkele bijrollen in films en televisieshows kreeg ze een rol in 'A Swingin' Summer' (1965). Die rol leverde haar een contract op bij 20th Century Fox waarna ze een rol kreeg in de SF-film 'Fantastic Voyage' (1966) waardoor ze bij het grote publiek bekend werd.

Fox leende Raquel Welch uit aan Hammer Studios waar ze de hoofdrol kreeg in een remake van One Million Years B.C. (1966). Haar enige kledingstuk was een bikini gemaakt van hertenvel. Een poster van haar in die bikini vestigde haar naam als 'pin-up girl'. Sindsdien werd ze gezien als hét sekssymbool van haar tijd. Na haar rol in de film 'Bedazzled' (1967), keerde ze terug naar de Verenigde Staten, waar ze verscheen in de western 'Bandolero', met James Stewart en Dean Martin, gevolgd door haar rol in 'Lady in Cement' met Frank Sinatra. Playboy noemde haar de meest begeerde vrouw van de jaren zeventig.


1965 - Sonny & Cher maakten hun Engelse podiumdebuut met een optreden in de 100 Club in Londen. Het Amerikaanse duo stond sinds 26 augustus 1965 op de eerste plaats in de Engelse hitparade met I Got You Babe. In Vlaanderen was hun hoogste positie de 12e plaats.


1997 - Overlijden Moeder Teresa, een katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van de Naastenliefde en Nobelprijswinnares voor de vrede. Zij zette zich in onder de armsten der armen in India.

Na haar dood werd in India een dag van nationale rouw afgekondigd. Ze ontving een staatsbegrafenis, een eer die in India normaal alleen verleend wordt aan de hoogste politieke leiders. In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 volgde de heiligverklaring.

bottom of page