5 januari

1998 - Sonny Bono kwam om het leven als hij bij het skiën bij Lake Tahoe in Nevada in sneltreinvaart tegen een boom botste. Salvatore Philip Bono is op 16 februari 1935 in Detroit in Michigan geboren. Hij begon zijn muzikale loopbaan in Los Angeles als assistent-technicus van Phil Spector. Op 27 oktober 1964 trouwde hij met de achtergrondzangeres Cher La Pierre. Samen vormen zij het duo Sonny & Cher. 'I Got You Babe' was in 1965 hun eerste grote internationale hit. Nadat Sonny & Cher in juni 1975 uit elkaar zijn gegaan, speelde Sonny Bono in televisieseries zoals 'Fantasy Island' en 'The Love Boat'. Eind jaren tachtig ging Sonny Bono de politiek in. Hij was enige tijd de burgemeester van Palm Springs in Californië. Sonny Bono is 62 jaar geworden.

1971 - Laatste opnamedag van 'Zonder Bagage' van Ramses Shaffy. Hij was op 13 november 1970 in de Phonogram-studio’s in Hilversum aan de opnamen van deze LP begonnen. Met Liesbeth List zingt Ramses Shaffy het duet 'Aan De Andere Kant Van De Heuvels'. Naast de titelsong zijn de overige tracks op dit album o.a. 'Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk-En-Bewonder', 'Als Het Stormt', 'Maurits', 'Als Je Niet Bij Me Bent' en 'Loop Door'. Het album kwam op 8 mei 1971 binnen in de Nederlandse LP Top 50 en bereikte de twintigste plaats.


1972 - In de Verenigde Staten kreeg John Denver goud voor zijn album 'Aerie'. Deze LP is op 4 december 1971 binnengekomen in de albumlijst van Billboard. 'Aerie' van John Denver blijft op 75 steken. Op deze LP staan o.a. 'Starwood In Aspen', 'Everyday', 'City Of New Orleans', 'Friends With You' en 'All Of My Memories'.