5 augustus

1956 - Doris Day stond op nummer 1 in de UK Singles Chart met 'Whatever Will Be, Will Be', de tweede Britse nummer 1 single van de zangeres-actrice. Het met een Oscar bekroonde nummer was te zien in de film van Alfred Hitchcock uit 1956, 'The Man Who Knew Too Much', met Doris Day en James Stewart in de hoofdrollen.

1956 - Geboorte Ferdi Boland, Nederlandse liedjesschrijver, muziekproducent, zanger en ondernemer. Samen met zijn broer Rob vormde hij het zangduo Boland & Boland. Ze hebben heel wat songs geschreven voor anderen waaronder Falco, Samantha Fox, Johnny Logan, Suzi Quattro, .... OOK NOG JARIG VANDAAG: Rani De Coninck (1970), Kim Gevaert (1978) en Helene Fischer (1984).


1962 - Overlijden Marilyn Monroe, Amerikaans fotomodel, actrice en zangeres. Ze werd als sekssymbool een icoon in de jaren vijftig. Haar eerste grote rol was in 'How to marry a millionaire'. Ze had groot succes met 'Gentlemen prefer blondes' en met 'The Seven year itch', waarin het befaamde shot zit met de opwaaiende jurk. Zij is 36 jaar geworden.


1966 - Precies 55 jaar geleden werd het album ‘Revolver’ van The Beatles uitgebracht. Op de lp staan o.a. ‘Yellow Submarine’, ‘Eleanor Rigby’, ‘Taxman’ en ‘Good Day Sunshine’. De plaat was een stijlbreuk met de vorige 6 albums van The Fab Four. ‘Yellow Submarine/Eleanor Rigby’ was de feitelijke eerste single van het album.


1980 - The Osmonds hielden het voor bekeken. Alan, Wayne, Jay, Merrill en Donny Osmond vonden het tijd om meer aandacht aan hun gezinnen te besteden.


1986 - Van Lionel Richie verscheen het derde studioalbum. ‘Dancing On The Ceiling’, de opvolger van zijn titelloze debuut uit 1982 en van ‘Can’t Slow Down’ uit 1983. Van die laatste plaat zijn er wereldwijd 11 miljoen exemplaren verkocht. Op het album 'Dancing on the ceiling' staan oa. de prachtige ballads 'Ballerina girl' en 'Say you say me', een song geschreven voor de film 'White nights'.


1992 - Overlijden 'Tante Leen', Nederlandse volkszangeres. Tante Leen trad vaak op samen met haar goede vriend Johnny Jordaan. Haar grootste hit had ze met het nummer 'Oh, Johnny' dat gericht is aan Johnny Jordaan.


1992 - Overlijden Jef Porcaro, drummer van Toto. Zijn dood is het onderwerp van controverse geweest: sommigen zeggen dat de hartaanval werd veroorzaakt door een allergische reactie op pesticiden in de tuin, terwijl anderen zeggen dat Porcaro's hart verzwakt was door roken en cocaïnegebruik. Jef Porcaro werkte ook met vele andere acts, waaronder Sonny en Cher, Roger Waters, Eric Clapton, Paul McCartney, Steely Dan, Paul Simon en Boz Scaggs.