top of page

5 augustus

1962 - Overlijden Marilyn Monroe, Amerikaans fotomodel, actrice en zangeres. Ze werd als sekssymbool een icoon in de jaren vijftig. Haar eerste grote rol was in 'How to marry a millionaire'. Ze had groot succes met 'Gentlemen prefer blondes' en met 'The Seven year itch', waarin het befaamde shot zit met de opwaaiende jurk. Zij is 36 jaar geworden.

1956 - Doris Day stond op nummer 1 in de Engelse hitlijst met 'Whatever Will Be, Will Be', de tweede Britse nummer 1 single van de zangeres-actrice. Het met een Oscar bekroonde nummer was te zien in de film van Alfred Hitchcock uit 1956, 'The Man Who Knew Too Much', met Doris Day en James Stewart in de hoofdrollen. Ook in Vlaanderen bereikte de single de eerste positie van de hitparade.

1956 - Geboorte Ferdi Bolland, Nederlandse liedjesschrijver, muziekproducent, zanger en ondernemer. Samen met zijn broer Rob vormde hij het zangduo Bolland & Bolland. Ze hebben heel wat songs geschreven voor anderen waaronder Falco, Samantha Fox, Johnny Logan, Suzi Quattro, .... Hij wordt 67 jaar. OOK NOG JARIG VANDAAG: Rani De Coninck (1970/53), Kim Gevaert (1978/45) en Helene Fischer (1984/39). 1959 - In New York namen The Isley Brothers het zelfgeschreven 'Shout' op. De single haalde een bescheiden 47ste plaats in de Amerikaanse hitparade. In 1962 werd 'Shout' een Top 10-hit in Amerika in de uitvoering van Joey Dee & The Starlighters. In Europa werd 'Shout' in 1964 een hit in de uitvoering van de Schotse zangeres Lulu. De versie van The Trammps werd in 1975 een Europese Top 10 hit.


1962 - Overlijden Marilyn Monroe, Amerikaans fotomodel, actrice en zangeres. Ze werd als sekssymbool een icoon in de jaren vijftig. Haar eerste grote rol was in 'How to marry a millionaire'. Ze had groot succes met 'Gentlemen prefer blondes' en met 'The Seven year itch', waarin het befaamde shot zit met de opwaaiende jurk. Zij is 36 jaar geworden.


1966 - Het album ‘Revolver’ van The Beatles werd uitgebracht. Op de lp staan o.a. ‘Yellow Submarine’, ‘Taxman’ en ‘Good Day Sunshine’. De plaat was een stijlbreuk met de vorige 6 albums van The Fab Four. ‘Yellow Submarine’ was de feitelijke eerste single van het album. 1977 - Na zes jaar viel het doek voor 'Op Losse Groeven'. De TROS was op 29 april 1971 dit televisieprogramma gestart om het Nederlandstalige lied te promoten. De presentator was Radio Veronica-diskjockey Chiel Montagne. Weldra was het één van de populairste programma’s op de Nederlandse televisie. Vader Abraham, Jacques Herb en Corry & De Rekels zijn graag geziene gasten in de huiskamer. De vrijgekomen zendtijd werd in 1977 gevuld door Hitboulevard, dat werd gepresenteerd door Willeke Alberti. TROS-kijkers stuurden massaal protestbrieven naar de omroep. Dit hielp. In november 1978 was Chiel Montagne terug op de televisie met Op Volle Toeren.


1980 - The Osmonds hielden het voor bekeken. Alan, Wayne, Jay, Merrill en Donny Osmond vonden het tijd om meer aandacht aan hun gezinnen te besteden.


1986 - Van Lionel Richie verscheen het derde studioalbum. ‘Dancing On The Ceiling’, de opvolger van zijn titelloze debuut uit 1982 en van ‘Can’t Slow Down’ uit 1983. Van die laatste plaat zijn er wereldwijd 11 miljoen exemplaren verkocht. Op het album 'Dancing on the ceiling' staan oa. de prachtige ballads 'Ballerina girl' en 'Say you say me', een song geschreven voor de film 'White nights'.


1992 - Overlijden 'Tante Leen', Nederlandse volkszangeres. Tante Leen trad vaak op samen met haar goede vriend Johnny Jordaan. Haar grootste hit had ze met het nummer 'Oh, Johnny' dat gericht is aan Johnny Jordaan. Ze is 80 jaar geworden.


1992 - Overlijden Jef Porcaro, drummer van Toto. Zijn dood is het onderwerp van controverse geweest: sommigen zeggen dat de hartaanval werd veroorzaakt door een allergische reactie op pesticiden in de tuin, terwijl anderen zeggen dat Porcaro's hart verzwakt was door roken en cocaïnegebruik. Jef Porcaro werkte ook met vele andere acts, waaronder Sonny en Cher, Roger Waters, Eric Clapton, Paul McCartney, Steely Dan, Paul Simon en Boz Scaggs. Hij is 38 jaar geworden.

Comments


bottom of page