top of page

5 april

2006 - Overlijden Gene Pitney. Voordat hij zelf een carrière als zanger begon, schreef hij nummers voor andere artiesten. Voor Ricky Nelson schreef hij de klassieker "Hello Mary Lou". Eind jaren tachtig genoot hij een come-back met een nieuwe versie van zijn oude hit "Something's Gotten Hold of My Heart", dat hij ditmaal als duet zong met Marc Almond. Gene Pitney is 66 jaar geworden.

1950 - Geboorte Agnetha Fältskog. Bekend van de Zweede groep ABBA, maar ook bekend van de solo-hits 'Wrap Your Arms Around Me', 'The heat is on' en 'I won't let you go'.


1954 - Elvis Presley nam zijn debuutsingle 'That's All Right' op.


1960 - Ben Hur, de film van William Wyler werd bekroond met elf Oscars.


1985 - Honderden radiostations over de hele wereld draaien op hetzelfde moment dezelfde plaat: 'We Are The World' van USA for Africa. Met de verkoop van de plaat werden mensen geholpen in hongerend Afrika. 2008 - Overlijden Charles Heston, Amerikaanse acteur. In 1950 debuteerde hij in de film 'Dark City'. Eén van zijn eerste grote filmrollen was die van Mozes in 'The Ten Commandments' uit 1956. Zijn acteerloopbaan kreeg een enorme impuls met zijn hoofdrol als Judah Ben-Hur in 'Ben-Hur' uit 1959. Hij kreeg hiervoor een Oscar voor de beste hoofdrol. Hij is 84 jaar geworden.


TOP 5 - 5 april 1972 5. Middle of the Road - Sacramento 4. Shocking Blue - Inkpot 3. Middle of the Road - Samson & Delilah 2. Chicory Tip - Son of my father 1. The Sweet - Poppa Joebottom of page