top of page

31 maart

1979 - In Jeruzalem in Israël werd de 24ste finale van het Eurovisie Songfestival gehouden. Het thuisland won voor de tweede achtereenvolgende keer dankzij 'Hallelujah' van Gali Atari & Milk And Honey. De Spaanse zangeres Betty Missiego werd tweede met 'Su Cancion' en de winnares van 1973, Anne-Marie David, werd derde met 'Je Suis L'Enfant Soleil'.

1889 - De Eiffeltoren in Parijs werd geopend voor het publiek. De toren is genoemd naar architect Alexandre Gustave Eiffel, die hem bouwde voor de wereldtentoonstelling van 1889.


1949 - RCA Victor onthulde de 45-toeren single. De ontwikkeling ging hand in hand met een nieuwe generatie platenspelers, die tot tien singles tegelijk konden stapelen en continu konden afspelen. De uitvinding bracht een revolutie teweeg op de singles-markt en werd al snel het populairste fysieke formaat voor het kopen van muziek tot de jaren tachtig.


1958 - 'Johnny B. Goode' van Chuck Berry werd uitgebracht. Hij heeft deze eigen compositie op 30 december 1957 in de Chess Studio in Chicago opgenomen. De single haalde de achtste plaats in de Amerikaanse hitparade.


1986 - Overlijden O’Kelly Isley. The Isley Brothers begonnen in de jaren vijftig als gospelgroep. In 1959 hadden O’Kelly, Ronald en Rudolph Isley hun eerste hit met 'Shout'. 'It’s Your Thing' was in 1969 hun grootste hit. O’Kelly Isley is 48 jaar geworden.


2018 - Overlijden Vlaamse acteur Frank Aendenboom. In 1965 was de jonge acteur in heel Vlaanderen bekend. Dat was niet alleen te danken aan zijn prestaties op het toneel, maar vooral aan de jeugdreeks Johan en de Alverman, dat de toenmalige BRT uitbracht als opvolger van Kapitein Zeppos, de televisiereeks die immense populariteit met zich meebracht. Hij is 76 jaar geworden.

Comments


bottom of page