top of page

28 maart

1969 - 'Goodbye' van Mary Hopkin werd uitgebracht. Deze opvolger van haar nummer 1-hit 'Those Were The Days' werd geschreven en geproduceerd door Paul McCartney. De single bereikte de tweede plaats in de Britse hitparade. In de Verenigde Staten bleef het nummer op de dertiende plaats steken. In Vlaanderen was de hoogste positie de nummer 3.1949 - Geboorte Sally Carr, zangeres van de Schotse popgroep Middle Of The Road, die in 1971 de Britse nummer 1 single 'Chirpy Chirpy Cheep Cheep' had, gevolgd door o.a. 'Sacramento' en 'Samson & Delilah'. Ze wordt 75 jaar.


1964 - Om twaalf uur ’s middags begonnen officieel de uitzendingen van de Engelse zeezender Radio Caroline op 199 meter (1520 kHz) in de middengolf. 'Can’t Buy Me Love' van The Beatles was de eerste plaat die door discjockey Chris Moore werd gedraaid. Als tune gebruikte het radiostation 'Caroline' van The Fortunes.


1964 - 'Can’t Buy Me Love' van The Beatles kwam binnen op 28 in de Billboard Hot 100. Al een week later stond de single op de eerste plaats. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een single binnen twee weken op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade terechtkwam. 'Can’t Buy Me Love' van The Beatles was vijf weken lang de bestverkochte single in de Verenigde Staten.


1967 - Met zijn producer Bert Berns nam Van Morrison 'Brown Eyed Girl' op. Dit was de eerste solosingle van de ex-zanger van de Noord-Ierse groep Them. Op 9 september 1967 kwam 'Brown Eyed Girl' van Van Morrison de hitparade binnen en bereikte de zestiende plaats.


1987 - Overlijden Maria von Trapp. Zij heeft model gestaan voor de musical The Sound Of Music. Maria von Trapp werd in 1905 geboren als Maria Augusta Kutschera. In 1927 trouwde zij met kapitein Georg von Trapp. Zij zorgde voor zijn zeven kinderen uit een eerder huwelijk. Samen kregen zij nog drie kinderen. In 1938 vluchtte het gezin voor de nazi’s uit Oostenrijk. Via Italië en Engeland kwamen zij terecht in de Verenigde Staten. Georg von Trapp overleed in 1947. Hij ligt begraven op het familielandgoed in Vermont. Na haar dood werd Maria von Trapp aan zijn zijde begraven. Andere weetjes: 1914: eerste radio-uitzending in België 1964: Radiopiraat Radio Caroline startte uitzendingen 1992: Radio Donna startte zijn eerste uitzending live vanuit Brussel Witte Donderdag Op de donderdag voor Pasen wordt de laatste avondmaaltijd herdacht die Jezus met zijn twaalf discipelen hield. De naam 'Witte Donderdag' verwijst naar het witte gewaad dat de priester tijdens de eucharistieviering draagt. De volgende dag wordt op Goede Vrijdag de kruisiging van Jezus herdacht.


Dag van de piano Op de 88-ste dag van het jaar is het 'Piano Day' (Dag van de Piano). Een wereldwijd event waarbij de piano centraal staat. 'Piano Day' valt jaarlijks op de 88-ste dag van het jaar, omdat een piano 88 toetsen heeft.

Comentários


bottom of page