3 oktober

Vandaag wordt Chubby Checker 80 jaar! Hij werd op 3 oktober 1941 in South Carolina als Ernest Evans geboren. Hij brak in 1960 door met 'The Twist' een cover van Hank Ballard's versie uit 1958 en is zo de onbetwiste koning van de twist geworden.

1949 - Geboorte Lindsey Buckingham, Amerikaanse producer, gitarist en zanger. Hij heeft lang deel uitgemaakt van de band Fleetwood Mac.


1964 - 'Baby Love' van The Supremes kwam de Amerikaanse hitlijst binnen. Het trio had deze Holland/Dozier/Holland-compositie in de Hitsville USA-studio van Motown in Detroit opgenomen. 'Baby Love' stond vier weken bovenaan de Amerikaanse hitlijst. Na Where Did Our Love Go was dit de tweede nummer 1-notering voor hen. In Vlaanderen kwam de single niet verder dan de 13e plaats.


1997 - Overlijden Phil Medley, Amerikaanse songwriter. De grootste hit die hij heeft voortgebracht is 'Twist and shout'. Zijn werk werd tientallen malen gecoverd en uitgevoerd door artiesten als The Beatles, Cliff Richard, Jermaine Jackson en Diana Reeves