3 mei

1967 - The Walker Brothers gingen uit elkaar. Scott Engel, Gary Leeds en John Maus hadden in twee jaar tijd grote hits gescoord met 'Make It Easy On Yourself' en 'The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore'. Medio jaren zeventig kwam het trio tijdelijk weer bij elkaar. Zij haalden nog één keer de hitparade met 'No Regrets'.


1986 - Voor het eerst in de geschiedenis won België het Eurovisie Songfestival. Sandra Kim zong 'J'Aime la vie', en veroverde daarmee de harten van de jury en miljoenen televisiekijkers. Haar optreden was niet helemaal onomstreden. Ze beweerde dat ze 15 was, maar bleek na het festival nog maar 13 te zijn. De uitslag werd niet gewijzigd, en zo werd Sandra Kim de jongste deelneemster aan het songfestival ooit.


1987 - Dalida werd dood aangetroffen in haar woning in Parijs. De zangeres bleek te zijn gestorven aan een overdosis slaappillen. . Dalida is 54 jaar geworden. Ze werd onsterfelijk met liedjes als "Gigi l'amoroso" of "Paroles, Paroles" en is tot op vandaag een rolmodel voor Franse artiesten: Dalida. Ze is deze week onze ster van de week.


JARIG VANDAAG: 1934 - Frankie Valli, zanger van de Amerikaanse band The Four Seasons die de hits 'Sherry', 'Big Girls Don't Cry', 'Walk Like a Man' en 'December 1963, (Oh What A Night ')' hadden. In 1978 scoorde Frankie Valli de solo-hit 'Grease'. Hij wordt 87 jaar vandaag.


1950 - Mary Hopkin, bekend van de hit 'Those Were The Days', die werd geproduceerd door Paul McCartney. Zij wordt vandaag 71 jaar.


1951 - Christopher Cross, Amerikaanse singer-songwriter, die we kennen van 'Arthur's Theme', 'Sailing' en 'Ride like the wind. Hij krijgt vandaag een nieuwe voordeur, 70 jaar.