top of page

3 mei

1987 - Dalida werd dood aangetroffen in haar woning in Parijs. De zangeres bleek te zijn gestorven aan een overdosis slaappillen. Ze werd onsterfelijk met liedjes als "Gigi l'amoroso" of "Paroles, Paroles". Dalida is 54 jaar geworden.


1934 - Geboorte Frankie Valli, zanger van de Amerikaanse band The Four Seasons die de hits 'Sherry', 'Big Girls Don't Cry', 'Walk Like a Man' en 'December 1963, (Oh What A Night ')' hadden. In 1978 scoorde Frankie Valli de solo-hit 'Grease'. Hij wordt 90 jaar vandaag.


1950 - Geboorte Mary Hopkin, bekend van de hit 'Those Were The Days', die werd geproduceerd door Paul McCartney. Zij wordt vandaag 74 jaar.


1951 - Geboorte Christopher Cross, Amerikaanse singer-songwriter, die we kennen van 'Arthur's Theme', 'Sailing' en 'Ride like the wind. Hij wordt 73 jaar vandaag.


1967 - The Walker Brothers gingen uit elkaar. Scott Engel, Gary Leeds en John Maus hadden in twee jaar tijd grote hits gescoord met 'Make It Easy On Yourself' en 'The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore'. Medio jaren zeventig kwam het trio tijdelijk weer bij elkaar. Zij haalden nog één keer de hitparade met 'No Regrets'.


1986 - Voor het eerst in de geschiedenis won België het Eurovisie Songfestival. Sandra Kim zong 'J'Aime la vie', en veroverde daarmee de harten van de jury en miljoenen televisiekijkers. Haar optreden was niet helemaal onomstreden. Ze beweerde dat ze 15 was, maar bleek na het festival nog maar 13 te zijn. De uitslag werd niet gewijzigd, en zo werd Sandra Kim de jongste deelneemster aan het songfestival ooit. 1997 - Katrina And The Waves wonnen het Eurovisie Songfestival in Dublin met het nummer 'Love Shine A Light' en waren daarmee de eerste Britse winnaars sinds Bucks Fizz in 1981.


2021 - Overlijden van de Amerikaanse R&B singer-songwriter, platenbaas en bandleider Lloyd Price. Hij stond bekend als 'Mr. Personality', naar zijn in 1959 miljoen verkochte hit 'Personality'. Zijn eerste opname, ‘Lawdy Miss Clawdy’, was een hit voor Specialty Records in 1952. Hij is 88 jaar geworden.


Dag van de zon De zon is van vitaal belang voor het leven op aarde. Zonder het licht en de warmte van de zon zou onze planeet ijskoud en levenloos zijn. Werelddag van de Persvrijheid Een dag om vermoorde journalisten te betreuren en solidariteit uit te spreken met journalisten die in de gevangenis verkommeren of op alle mogelijke manieren belemmerd worden in de uitvoering van hun werk. Maar het is ook een goede gelegenheid om de doelstelling en verdiensten van de vrije pers te promoten en te benadrukken dat een vrije pers vrede en welvaart kan brengen in deze roerige wereld. Internationale Dag van de Sauvignon Blanc De sauvignon blanc is een witte druif die gebruikt wordt voor de bereiding van witte wijn (zowel zoet als droog). De oorsprong ligt van deze druif in zuidwest Frankrijk. Wijn gemaakt van de sauvignon blanc ruikt naar buxus, wit fruit en bloemen. Bij het proeven van de wijn, valt de smaak van groene appels, kruisbessen, soms ananas en lychee op. De wijn heeft een frisse afdronk.

Comentarios


bottom of page