top of page

3 maart

1987 - Overlijden Danny Kaye, Amerikaanse acteur, komiek en zanger. De roodharige Danny Kaye was één van 's werelds bekendste komieken. We kennen hem van rollen in de films 'The secret life of Walter Mitty', 'The Inspector General', 'Knock on Wood' , 'White Christmas' en 'The Court Jester'. In de jaren vijftig werd Danny Kaye ook beroemd als zanger. Hij werkte onder andere samen met The Andrew Sisters en Bing Crosby. Hij is 76 jaar geworden.

1943 - Geboorte Marc Dex, broer van Juul Kabas en vader van Barbara Dex. Zijn grote doorbraak vond plaats tijdens 'Canzonissima' 1967-1968. Dankzij de stemmen van het publiek kwam Marc Dex met drie liedjes in de finale: 'Oh clown', 'Lai, lai, lai' en 'Niet huilen, mama'. Met 'Maar in Amerika' en 'Aardig meisje van de buiten' had hij in 1969 nog een paar hits. Marc Dex wordt 80 jaar.


1947 - Geboorte Jennifer Warnes, Amerikaanse zangeres. In 1970 ontmoette ze Leonard Cohen, met wie ze als achtergrondzangeres heeft getoerd doorheen Europa. In 1983 zong ze samen met Joe Cocker het nummer 'Up where we belong', behorend bij de soundtrack van de film 'An officer and a gentleman' .

In 1988 scoorde ze een wereldwijde nummer 1-hit met 'I've had the Time of my life', een duet met Bill Medley voor de soundtrack van de film 'Dirty Dancing'. Voor beide songs kreeg ze een Grammy Award en een Oscar. Jennifer Warnes wordt 76 jaar.


1957 - Het Eurovisiesongfestival 1957 was het tweede festival en vond plaats op 3 maart 1957 in Frankfurt am Main. Van de 10 deelnemende landen won Nederland met het nummer 'Net als toen', uitgevoerd door Corry Brokken.


1961 - 'I Want A Guy', de debuutsingle van The Supremes werd uitgebracht. Het trio bestond toen uit Diana Ross, Florence Ballard en Mary Wilson.


1976 - Fleetwood Mac begon in Los Angeles aan de opnamen van 'Rumours'. Deze LP lag vanaf 4 februari 1977 in de platenwinkel. Van 'Rumours' werden wereldwijd meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht. 'Go Your Own Way', 'Dreams', 'Don’t Stop' en 'You Make Loving Fun' zijn vier singles die van de elpee werden gehaald. Alle vier haalden zij de top van de hitparades.


1983 - Overlijden Hergé, de geestelijke vader van stripheld Kuifje. Van de waarin deze jonge reporter de aardbol rondreist om het onrecht te bestrijden, zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Hij is 75 jaar geworden. 1977 - Geboorte Ronan Keating is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boyband Boyzone. Hij scoorde enkele solohits zoals 'When you say nothing at all' en 'Life is a rollercoaster'. Hij wordt 46 jaar.


2013 - Overlijden Rik De Saedeleer, voetballer en sportverslaggever. Na zijn voetbalcarrière ging hij de journalistiek in. Hij is het bekendst geworden door veertig jaar lang vele voetbalwedstrijden voor televisie te hebben verslaan en zijn enthousiaste, humorvolle wijze van commentaar geven. Rik De Saedeleer is 93 jaar geworden.bottom of page