top of page

3 februari

1959 - The day the music died, want op deze dag kwamen Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper om het leven bij een vliegtuigongeluk.

1945 - Geboorte Willeke Alberti, Nederlandse zangeres en actrice. Dochter van Carel Verbrugge, beter bekend als de zanger Willy Alberti. Haar eerste plaatje dateert uit 1958: 'Zeg pappie ik wilde u vragen'. In 1963 had ze haar eerste hit: 'Spiegelbeeld', goed voor een gouden plaat. Willeke Alberti wordt 78 jaar.


1947 - Geboorte Engelse zanger-songwriter en gitarist Dave Davies. Hij was mede-oprichter van de legendarische band The Kinks, bekend van de songs 'Waterloo sunset', 'Lola en 'Sunny afternoon'. Hij wordt 76 jaar.


1947 - Geboorte Amerikaanse zangeres-songwriter en gitariste Melanie (Melanie Safka). Singles op haar naam zijn 'Lay down' (samen met 'The Edwin Hawkins Singers'), 'Beautiful people' en 'Ruby Tuesday'. Ze wordt 76 jaar.


1971 - 'Rose Garden' van Lynn Anderson bereikte op 3 februari 1971 de gouden status in Amerika. Ze kreeg er ook een Grammy Award voor. In Vlaanderen stond de single 4 weken op de eerste plaats.


1967 - Nadat hij in financiële problemen was gekomen en worstelde met zijn homoseksuele geaardheid sloegen bij producer Joe Meek de stoppen door. Hij vermoordde eerst zijn huisbazin en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Joe Meek kende veel succes met o.a. John Leyton en Mike Berry. Zijn grootste succes was ‘Telstar’, de wereldwijde n°1-hit van The Tornados. Joe Meek was een grote Buddy Holly-fan. Het was dan ook geen toeval dat hij op diens sterfdag zelfmoord pleegde. Hij werd er 38.


2016 - Overlijden Amerikaanse zanger-songwriter, drummer en producer Maurice White. Oprichter en zanger van de groep Earth Wind & Fire, bekend van de hits 'Shining star', 'September', 'Fantasy', 'Let's groove', 'Boogie wonderland' en 'After the love has gone'. Sinds de jaren '80 leed hij aan de ziekte van Parkinson. Hij is 74 jaar geworden.


2021 - Overlijden Kris De Bruyne. Met zijn Nederlandstalig oeuvre werd hij in het begin tot de kleinkunst gerekend. Toen hij vrij snel op de elektrische gitaar overschakelde, verwierf hij ook aanzien als rockartiest. Zijn bekendste nummers zijn 'Amsterdam' en 'Vilvoorde City'. Hij is 70 jaar geworden.bottom of page