top of page

3 augustus

2010 - Overlijden van Bobby Hebb, Amerikaanse jazz-singer-songwriter. In 1966 bracht hij het door hem geschreven en gezongen nummer 'Sunny' uit. Later dat jaar volgde 'A Satisfied Mind'. In 1976 kwam hij met 'Love Me'. Na een pauze van 30 jaar bracht hij in 2005 zijn laatste album uit met de naam 'That’s All I Wanna Know'. In 2010 kreeg Bobby Hebb postuum een ster in de Music City Walk of Fame in Nashville. Hij is 72 jaar geworden.

1963 - The Beach Boys brachten 'Surfer Girl' uit, het eerste nummer dat Brian Wilson ooit schreef en het eerste dat hij produceerde.


1996 - Los Del Rio begon een 14 weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles chart met 'Macarena'. Van het nummer werden wereldwijd 11 miljoen exemplaren verkocht. En ook in Vlaanderen stond die wekenlang op nummer 1.


1999 - Patsy Cline kreeg een ster op de Hollywood Walk of Fame. Voor haar dood op 30-jarige leeftijd bij een privévliegtuigongeluk, was ze op het hoogtepunt van haar carrière. Ze wordt beschouwd als één van de meest invloedrijke, succesvolle en geprezen vrouwelijke vocalisten van de 20e eeuw. Enkele van de meer opvallende hits die ze tijdens haar leven had, begonnen in 1957 met 'Walkin' After Midnight' van Donn Hecht, 'I Fall to Pieces' van Harlan Howard, 'She's Got You' van Hank Cochran, 'Crazy' van Willie Nelson en eindigden in 1963 met Don Gibsons 'Sweet Dreams'.

Comentários


bottom of page