top of page

29 november

2001 - Overlijden George Harrison. Gitarist van de legendarische groep The Beatles. Hij maakte vrijwel vanaf het begin deel uit van de groep en stond bekend als de 'Stille Beatle'. Nadat Paul McCartney de Beatles in april 1970 verliet, ging ieder zijn eigen weg. George Harrison begon een solocarrière. Zijn meest succesvolle solo-album verscheen in 1970: 'All Things Must Pass' met daarop de grote hit 'My sweet Lord'. Hij is 58 jaar geworden.


1981 - Overlijden Natalie Wood, Amerikaanse actrice. Als kind speelde ze in enkele Hollywood films. Bij haar eerste film was ze vier jaar oud. In de jaren 50 werd ze één van de grote tieneridolen van die tijd.

Haar bekendste film uit die tijd is 'Rebel without a cause' (1955), die haar als zeventienjarige beroemd maakte. Haar rol als Judy bracht haar een Oscar-nominatie op. Daarna speelde zij een bijrol in de western 'The Searchers' (1956) van John Ford. In 1961 verscheen ze als Maria in de verfilming van de musical 'West Side Story'. Natalie Wood is 42 jaar geworden.


1986 - Overlijden Cary Grant, Amerikaans acteur van Britse afkomst. Hij eindigde als de op één na grootste mannelijke filmlegende volgens het American Film Institute, achter Humphrey Bogart. Zijn doorbraak kwam er in 1933, toen hij naast Mae West speelde in de films 'She done him wrong' en 'I'm no angel'. Met zijn charmante voorkomen maakte Cary Grant vooral furore in romantische komedies. Een aantal daarvan maakte hij met Katharine Hepburn, waaronder 'Bringin up baby' en 'The Philidelphia Story'. In 1941 speelde hij in 'Suspicion', zijn eerste film van Alfred Hitchcock. Hij speelde ook in nog drie andere Hitchcock-klassiekers: 'Notorious', 'To catch a thief' en 'North by Northwest'. Cary Grant is 82 jaar geworden.


2014 - Overlijden Luc De Vos, zanger van Gorki. Daarnaast was hij ook columnist en schrijver. Hij overleed onverwacht op 52-jarige leeftijd, op de 14e verjaardag van zijn zoon. Uit de autopsie bleek dat hij overleden is ten gevolge van een acuut orgaanfalen.


  • 1921 - Minimumtemperatuur in Ukkel tot −11,0 °C.

  • 1925 - 34 cm sneeuw in Ukkel (tweede dikste laag van de eeuw).

  • 1947 - 20 cm sneeuw in Saint-Hubert.

bottom of page