28 april

1940 - 'Pennsylvania 6-5000' werd op de plaat gezet door het orkest van Glenn Miller. Het zou de herkenningsmelodie van het orkest worden.


1960 - In de RCA-studio’s in Hollywood vond de tweede opnamedag plaats voor de soundtrack van G.I. Blues, de nieuwe bioscoopfilm van Elvis Presley. Hij nam zeven liedjes op, waaronder 'Wooden Heart'.


Vandaag is het de 'Internationale Dag tegen Lawaai'. Deze dag heeft tot doel het bewustzijn te vergoten over de impact van geluid op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Regelmatige blootstelling aan langdurig hard geluid (lawaai) leidt vaak tot gehoorschade met als gevolg tinnitus (oorsuizen), gehoorverlies of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Ook kan geluidshinder de bloeddruk verhogen en angst, slapeloosheid en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Mensen worden aangemoedigd op deze dag iets te doen aan hinderlijke geluiden in hun eigen leefomgeving.


JARIG VANDAAG:

1948 - Geboorte Scott Fitzgerald, Britse zanger.

Hij nam voor het Verenigd Koninkrijk deel aan het Eurovisiesongfestival van 1988 in Dublin. Hij zong de ballad 'Go'. Na een zeer spannende puntentelling moest hij het met slechts één punt verschil afleggen tegen Céline Dion, die het nummer 'Ne partez pas sans moi' zong.

Eerder, in 1978, scoorde hij samen met Yvonne Keeley de wereldhit 'If I had words'.