top of page

27 augustus

2014 - Overlijden Peret, Spaanse rumba muzikant. Hij scoorde een wereldhit met 'Borriquito'. Pedro Calaf alias Peret was een pionier van de rumba, een Catalaanse muziekstijl die vooral in de regio van Barcelona gespeeld werd.


1942 - Geboorte Amerikaanse songwriter, muzikant Chip Douglas van de Amerikaanse band The Turtles die in 1967 de nummer 1 single 'Happy Together' hadden. Hij was ook de producer van enkele van de grootste hits van The Monkees, waaronder 'Daydream Believer' en 'Pleasant Valley Sunday'. Chip Douglas wordt 81 jaar.


1977 - The Floaters stonden op nummer 1 in de Britse singles chart met 'Float On'. De enige Britse hit voor de Soul/funk act uit Detroit, waardoor ze One Hit Wonders zijn.


1967 - Overlijden van Brian Epstein, de Britse muziekondernemer en de manager van The Beatles,. Hij werd dood aangetroffen, opgesloten in een slaapkamer in zijn huis in Londen. Een onderzoek van een lijkschouwer concludeerde dat Brian Epstein stierf aan een overdosis van de slaappil Carbitrol. Hij leidde ook verschillende andere artiesten, waaronder Gerry &The Pacemakers, Billy J. Kramer and the Dakotas en Cilla Black. Hij is 32 jaar geworden.


1990 - Overlijden van de Amerikaanse gitarist Stevie Ray Vaughn. Hij kwam samen met enkele leden uit de entourage van Eric Clapton om het leven wanneer hun helikopter in dichte mist tegen een skipiste vloog. Stevie Ray Vaughn had de avond voordien met Eric Clapton en Robert Cray opgetreden. Ondanks zijn korte leven geldt hij als een van de meest invloedrijke bluesgitaristen van zijn generatie. Hij is 36 jaar geworden.

bottom of page