top of page

26 mei

1969 - John Lennon en Yoko Ono begonnen aan hun tweede 'Bed-In'. Na het Hilton Hotel in Amsterdam was nu het Queen Elizabeth Hotel in Montreal in Canada aan de beurt. Het paar nam tien dagen lang zijn intrek in kamer 1742. Op 1 juni 1969 werd in deze hotelkamer 'Give Peace A Chance' opgenomen, de eerste single van The Plastic Ono Band.

1948 - Geboorte Stevie Nicks. In het midden van de jaren 70 werd ze een megaster als charismatische zangeres van de Engelse band Fleetwood Mac. Stevie Nicks wordt vandaag 76 jaar.


1971 - Don McLean nam 'American Pie' op, een ode aan wijlen Buddy Holly. Hij is de enige zanger die Don McLean in zijn jeugd heeft bewonderd. Vanaf 15 januari 1972 stond de single vier weken lang op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 100. In Vlaanderen bleef die op nummer 26 steken. De 22-jarige Buddy Holly is op 3 februari 1959 bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. 1977 - Overlijden Billy Powell-zanger van The O'Jays, bekend van de hits 'Back Stabbers' en 'Love Train'. Oorspronkelijk waren ze bekend als The Triumphs, en daarna The Mascots. Daarna namen ze de naam 'The O'Jays' aan, als eerbetoon aan radiodiscjockey Eddie O'Jay. Billy Powell is 56 jaar geworden; 1994 - Tijdens een privé-plechtigheid in de Dominicaanse Republiek werd in het diepste geheim het huwelijk gesloten tussen Michael Jackson en Lisa Marie Presley. Op 19 januari 1996 werd door Lisa Marie Presley een aanvraag tot echtscheiding ingediend. Beiden waren het erover eens dat er “geen basis” meer was voor dit huwelijk. 1997 - Overlijden Jack de Nijs, alias Jack Jersey. Hij begon zijn carrière in de jaren zestig als producer/componist. Als hij eens voor de grap Elvis Presley imiteerde, kreeg hij het advies met die stem een plaat op te nemen. Dit werd 'I’m Calling' dat hij onder de naam Jack Jersey uitbracht. Na dit succes volgden in dezelfde stijl o.a. 'In The Still Of The Night', 'Papa Was A Poor Man' en 'Sri Lanka My Shangri La'. Jack de Nijs is 55 jaar geworden. 2012 - Loreen uit Zweden won het 57ste Eurovisiesongfestival met het lied 'Euphoria'. En vorig jaar schreef ze geschiedenis door als eerste vrouw het songfestival voor een 2e keer te winnen. Op 13 mei 2023 won ze in Liverpool met Tattoo. Werelddag roodharigen Een levendige viering van mensen met van nature rood haar, die jaarlijks op 26 mei wordt gevierd. Het is een dag gewijd aan het eren van de zeldzame en opvallende schoonheid van roodharigen, die minder dan 2% van de wereldbevolking uitmaken. Dit speciale evenement brengt roodharigen van over de hele wereld samen en bevordert een boodschap van trots en zelfvertrouwen onder de roodharige gemeenschap. Rood haar is niet alleen een haarkleur, maar een kenmerk van genetische zeldzaamheid. Het is een dag waarop mensen hun natuurlijke rode lokken kunnen omarmen en liefhebben, waardoor een gevoel van gemeenschap en wederzijds respect wordt bevorderd.

Comments


bottom of page