top of page

25 september

2012 - Overlijden Andy Williams, Amerikaanse zanger uit het lichte genre, ook wel behorend tot de zogeheten crooners. Andy Williams had van 1962 tot 1971 zijn eigen show op de Amerikaanse tv. Hij vergaarde gedurende zijn zangcarrière 18 gouden platen en 3 platina platen. Enkele van zijn grootste hits zijn 'Moon River', '(Where do I begin?) Love Story', 'Can't Take My Eyes Off You' en de grote Kersthit 'It's The Most Wonderful Time Of The Year'. Hij is 84 jaar geworden.

1940 - Geboorte Jan Van Rompaey. Hij begon zijn carrière als journalist voor Humo. In 1963 werd hij losse medewerker bij de BRT. In 1967 begon hij als vast verslaggever voor de radio en presentator, interviewer op TV. Zo werkte hij voor het programma 'Magesien' en 'Echo'. Zijn bekende radioprogramma's waren 'Jan en Alleman', 'Van Jan tot man' en 'Zondagmiddag'.

Later begon Jan Van Rompaey diverse praatprogramma's te presenteren, waaronder 'Argus', 'Zeker Weten?', 'Jan Publiek' en 'Ombudsjan'. Jan Van Rompaey wordt 83 jaar.


1944 - Geboorte Michael Douglas, Amerikaans acteur, producent en regisseur. Hij won in 1976 een Oscar voor het produceren van de dramafilm 'One flew over the Cuckoo's Nest' en in 1988 een tweede voor zijn hoofdrol als Gordon Gekko in de misdaad-dramafilm 'Wall Street'. Daarnaast werden hem meer dan dertig andere prijzen toegekend, waaronder Golden Globes en Emmy Awards. In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Michael Douglas is een zoon van Kirk Douglas. Hij wordt 79 jaar vandaag.


1955 - Geboorte Zucchero, Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', een bijnaam die hij ooit van een lerares kreeg. Hij werkte oa. samen met Luciano Pavarotti, Andrea Boccelli en Paul Young. Zucchero wordt 68 jaar.


1957 - Op Roulette werd de eerste solo-single van Frankie Lymon uitgebracht, 'My Girl'. In 1955 richtte de toen dertienjarige Frankie Lymon The Premiers op. Een jaar later werd deze naam veranderd in Frankie Lymon & The Teenagers. Datzelfde jaar bereikte 'Why Do Fools Fall In Love' de zesde plaats in de Amerikaanse hitparade. Na het verlaten van The Teenagers in 1957 had Frankie Lymon geen succes meer. De jeugdige zanger bleek niet om te kunnen gaan met de verworven roem. Hij raakte aan lager wal. Frankie Lymon overleed op 28 februari 1968 aan een overdosis in zijn appartement in New York. Hij is 25 jaar geworden.


1975 - 'Baretta' was voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien bij de TROS. De serie ging over een politieman in burger in New York. Robert Blake speelde Baretta met zijn onafscheidelijke witte kaketoe. De tune 'Keep Your Eye On The Sparrow' werd gezongen door Merry Clayton met begeleiding van The Rhythm Heritage. Al snel maakt Sammy Davis Jr. met producer Mike Curb een eigen versie. Hun 'Baretta’s Theme' stond in mei 1976 een week op de eerste plaats in de Vlaamse Top 40.


Comments


bottom of page