top of page

25 februari

2005 - Overlijden Edward Pattern aan de gevolgen van een beroerte. Hij was sinds 1959 één van de leden van Gladys Knight & The Pips. Edward Pattern was een neef van Gladys Knight. Hij is 65 jaar geworden.

1945 - Geboorte Britse zangeres Elkie Brooks. Wij kennen haar vooral van de hit 'Pearl's a singer'. Ze wordt 79 jaar.


1949 - Geboorte Duits-Britse schlagerzangeres Ireen Sheer. In 1974 nam ze deel aan het Eurovisiesongfestival met het liedje 'Bye bye I love you' voor Luxemburg. Ze eindigde op de 4e plaats. Ze wordt 75 jaar.

1957 - Bill Haley & His Comets kregen in Groot-Brittannië goud voor 'Rock Around The Clock'. Er werden in twee jaar tijd één miljoen singles van verkocht. De single kwam op 7 januari 1955 binnen in de Britse hitparade en stond in totaal 5 weken op nummer 1. In Vlaanderen bleeft die op de 2e plaats steken.


1957 - Geboorte Britse (bas)gitarist Woody Wood (Stuart Wood). Hij maakte deel uit van The Bay City Rollers, bekend van de liedjes 'Saturday night', 'Bye bye baby', en 'I only wanna be with you'. Hij maakte later een reeks albums met 'Celtic mood music'. Hij wordt 67 jaar.


1963 - Op het kleine Vee Jay-label werd 'Please Please Me' van The Beatles in Amerika uitgebracht. Omdat de platenmaatschappij geen promotie voor deze single deed, flopte 'Please Please Me' in eerste instantie. Pas een jaar later, op 14 maart 1964, bereikte de single de derde plaats in de Amerikaanse hitlijst.


1964 - Geboorte Martine Prenen, voormalig omroepster en presentatrice, die later journaliste en gezondheidsbegeleider werd en daar boeken over schrijft. Ze is tegenwoordig te zien op TV Plus. Ze wordt 60 jaar.


Comments


bottom of page