top of page

25 augustus


1961 - Geboorte Billy Ray Cyrus jarig. Amerikaanse zanger die in 1992 een hit had met 'Achy Breaky Heart'. Hij is de vader van zangeressen Miley en Noah Cyrus. Hij wordt 62 jaar.

1964 - 'A Hard Day’s Night' van The Beatles bereikte de gouden status in Amerika. Deze single is op 18 juli 1964 de Billboard Hot 100 binnengekomen en stond vanaf 1 augustus 1964 twee weken aan de top. 'A Hard Day’s Night' was de derde gouden single voor The Beatles in Amerika. 1970 - Geboorte Claudia Schiffer, Duits supermodel en actrice. Ze heeft lange tijd een relatie met illusionist David Copperfield. Ze wordt vandaag 53 jaar.


1975 - Het derde studioalbum van Bruce Springsteen lag in de winkel. Met ‘Born To Run’ brak hij wél bij een groot publiek door. Zowel in Amerika als in Europa haalde de plaat de top 10 van de albumlijsten. Uiteindelijk vond de elpee zo'n 6 miljoen kopers. 1982 - 'Mirage' van Fleetwood Mac bereikte de gouden status in Amerika. Deze LP stond vanaf 7 augustus vijf weken aan de top. In ons land was dit album goed voor een vierde plaats in de LP Top 50. Op het album staan o.a. de songs 'Gypsy' en 'Hold Me'.


1986 - Het album 'Graceland' van Paul Simon werd uitgebracht. Voor de opnamen is hij onder meer naar Zuid-Afrika geweest. In de titelsong Graceland verzorgen The Everly Brothers de achtergrondvocalen. De single 'You Can Call Me Al' bereikte in november 1986 de tweede plaats in de hitparade. Het album kreeg in Amerika een Grammy Award als Record Of The Year. 1999 - Overlijden Robert Fisher van het New Romantic-duo Naked Eyes en Climie Fisher. Met Climie Fisher scoorde hij in 1988 de hit 'Love Changes Everything'. Hij schreef ook nummers voor Rod Stewart, Milli Vanilli, Fleetwood Mac en Jermaine Jackson. Hij is 59 jaar geworden.


2012 - Overlijden van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong. Op 20 juli 1969 landde hij met de Apollo 11 op de maan. Hij was de eerste mens die voet op de maan zette. Bij zijn eerste voetstap sprak hij de beroemde woorden: ¨That´s one small step for a man and one giant leap for mankind´. Neil Armstrong is 82 jaar geworden.

bottom of page