top of page

24 februari

1990 - De Amerikaanse zanger Johnnie Ray overleed op 63-jarige leeftijd aan een leverziekte. Hij scoorde tussen 1952 en 1960 twintig Amerikaanse top 40-hits. Zijn bekendste nummer is ‘Just Walkin’ In The Rain’.

1938 - De Amerikaanse firma DuPont bracht de eerste tandenborstel gemaakt van nylon op de markt. Het was voor het eerst dat de stof nylon (polyamide) commercieel werd gebruikt. Pas twee jaar later zouden de eerste nylon kousen op de markt komen, gevolgd door nylon parachutes. 1942 - Geboortedag Britse zanger, diskjockey, presentator en acteur Paul Jones. Hij maakte deel uit van Manfred Mann die we kennen van de liedjes 'Do wah diddy diddy', 'The mighty Quinn' en 'Pretty flamingo'. Hij is een befaamd harmonicaspeler en was voorzitter van de Britse 'National Harmonica League'. Hij wordt 81 jaar. 1947 - Geboorte Brits-Amerikaanse singer-songwriter, producer en (toneel)schrijver Rupert Holmes. Hij scoorde hits met 'Escape (the pina colada song)' en 'Him'. Hij componeerde voor The Buoys de hitsingle 'Give up your guns'. Hij wordt 76 jaar. 1953 - Geboorte Nederlandse zangeres 'Caren Wood' (Doetje de Vries). Met haar zus Alice May (Alie de Vries) vormde ze het duo Maywood. Bekende hits van hen zijn 'Late at night', 'Rio' en 'Give me back my love'. De zussen gingen in 1995 uiteen met hoogoplopende ruzies en conflicten, en in 1999 zelfs een rechtszaak. Ze wordt 70 jaar.


1956 - In Hollywood nam Doris Day 'Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be)' op. Dit liedje werd geschreven door Jay Livingston en Ray Evans voor 'The Man Who Knew Too Much'. In deze film van Alfred Hitchcock speelden Doris Day en James Stewart de hoofdrollen. 'Que Sera Sera' leverde de componist en de tekstschrijver een Oscar op. 1965 - 'That´ll Be The Day' van The Everly Brothers lag in de platenwinkel. Don en Phil Everly hebben dit liedje op 3 december 1964 opgenomen. Het nummer was al een Amerikaanse nummer 1-hit voor Buddy Holly & The Crickets. De versie van The Everly Brothers werd geen hit in Amerika, maar wel in Europa.


1976 - Voor het eerst in de geschiedenis werd in Amerika een platina plaat uitgereikt. Dit eerste edelmetaal was voor het Greatest Hits-album van The Eagles.

bottom of page