top of page

24 april

1982 - Het 27ste Eurovisie Songfestival werd voor het eerst door West-Duitsland gewonnen dankzij zangeres Nicole met 'Ein Bisschen Frieden'.

1942 - Geboorte Barbra Streisand, Amerikaanse zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft ze twee Oscars, vijf Emmy's en acht Grammy's gewonnen. In Vlaanderen haalde ze de hitparade met 'Guilty' (duet met Barry Gibb), 'I finally find someone' (duet met Bryan Adams'), 'You don't bring me flowers' (duet met Neil Diamond) en het romantische 'Woman in love'. Ze wordt 82 jaar.


1955 - Perez Prado stond op nummer 1 in de Britse hitlijst met 'Cherry Pink and Apple Blossom White'. Bekend als de 'King of the Mambo' was het het instrumentale thema uit de film 'Underwater' waar Jane Russell dansend te zien is op 'Cherry Pink'. In Vlaanderen bleef de single op de 2e plaats steken. 1957 - 'A Teenage Romance' van Ricky Nelson werd uitgebracht. Op de B-kant staat een eigen versie van 'I’m Walking' van Fats Domino. Binnen drie dagen werden er zeshonderdduizend singles van verkocht. 'A Teenage Romance' haalde in Amerika de tweede plaats.


1965 - De bovenste drie plaatsen in de Amerikaanse hitlijst werden bezet door groepen uit de Engelse stad Manchester. Freddie & The Dreamers stonden op 3 met 'I'm Telling You Now', Herman's Hermits bezetten de tweede plaats met 'Mrs. Brown You’ve Got A Lovely Daughter' en Wayne Fontana & The Mindbenders stonden op 1 met 'The Game Of Love'. Plaats vier werd ingenomen door Petula Clark met 'I Know A Place'. Ook zij komt uit Engeland – weliswaar niet uit Manchester, maar uit Epsom in het graafschap Surrey.


2005 - Overlijden Francis Bay - Hij werd vooral bekend als de dirigent van het amusementsorkest van de BRT. Van 1959 tot 1979 heeft hij menig Vlaams kandidaat op het Eurovisiesongfestival begeleid. Met zijn eigen ensemble verleende hij zijn medewerking aan talrijke plaatopnames van zangers, onder wie Freddy Sunder. In 2005 overleed hij op 90-jarige leeftijd.


2016 - Overlijden van de Amerikaanse soulzanger Billy Paul. Bekend van de hits 'Thanks for saving my life', 'Only the strong survive' en het zwoele 'Me & Mrs. Jones'. Hij is 81 jaar geworden.


Jarige BV's: Sien Eggers (73), Jan Vertonghen (37) en Mathias Vergels (32)


Comments


bottom of page