top of page

23 september

Vandaag staan we stil bij het overlijden van Andre Hazes. In het bijzijn van zijn familie overleed hij op 23 september 2004 om half tien ’s morgens aan een hartstilstand in het Woerdense ziekenhuis Hofpoort. De zanger voelde zich de avond voor zijn dood niet lekker. Hij had hoge koorts en hij had het benauwd. Andre Hazes werd per ambulance naar het ziekenhuis in Woerden vervoerd. Hij kampte al langer met gezondheidsproblemen. André Hazes is 53 jaar geworden.

1943 - Geboorte Julio Iglesias. Eigenlijk had Julio Iglesias profvoetballer willen worden. Maar een ernstig auto-ongeluk maakte een einde aan die jongensdroom. Dus richtte Julio zich op zijn andere grote liefde: muziek. Julio startte een carrière als professioneel zanger om vervolgens de hele wereld te veroveren met hits als 'Un Canto A Galicia', 'Quiereme Mucho' en 'To All The Girls I’ve Loved Before'. Hij wordt vandaag 80 jaar.


1949 - Geboorte Bruce Springsteen, Amerikaanse muzikant die in 1981, het inmiddels klassieke, 'The River' uitbracht. In 1985 scoorde Bruce Springsteen, ook wel 'The Boss' genoemd, twee nummer 1-hits met 'Dancing In The Dark' en 'I'm On Fire'. Hij viel in de jaren '60 als tiener in New Jersey als een blok voor de rock 'n roll, en is nog steeds niet van het podium af te slaan. Bruce Springsteen wordt vandaag 74 jaar.


1957 - The Crickets kwamen met 'That'll Be The Day' op nummer 1 van de Amerikaanse hitlijsten. De titel is ontleend aan een zin die John Wayne gebruikte in de film 'The Searchers'.


1965 - The Walker Brothers stonden op nummer 1 in de Engelse hitlijst met het nummer van Burt Bacharach, 'Make It Easy On Yourself', de eerste van twee Engelse nummer 1 hits van het trio. 2021 - Overlijden van de Amerikaanse pop- en countryzangeres Sue Thompson. Zij won een talentenjacht en werd opgemerkt. In 1961 tekende Sue Thompson een contract bij het label Hickory. Een jaar later scoorde zij hits met de nummers 'Sad Movies (Make Me Cry)' en 'Norman'. Begin 1965 scoorde zij haar laatste (pop)hit met 'Paper Tiger', waarna zij terugkeerde naar de countrymuziek. Tot 1976 scoorde zij 12 hits in de Billboard Country Charts. Daarna ging zij weer zingen in de casino’s in Las Vegas, waar zij tot in de jaren’90 nog regelmatig optrad. Sue Thompson is 96 jaar geworden.

Comments


bottom of page