top of page

23 november

1944 - Geboorte Sandra Stevens, zangeres bij The Brotherhood Of Man, bekend van de 1976 hit 'Save your Kisses For Me'. Ze wordt 79 jaar vandaag.

1899 - In het Palais Royal Hotel in San Francisco werd de allereerste jukebox geïnstalleerd. Het was een uitvinding van Lewis Glass van The Pacific Phonograph Company. Het draaien van een 78 toerenplaat kostte 5 dollarcent. Al na anderhalf jaar kon Lewis Glass leven van zijn vondst. De hoogdagen van de jukebox lagen tussen 1937 en 1959.


1954 - Geboorte Bruce Hornsby, Amerikaanse zanger en pianist, vooral bekend van de hit 'The way it is' uit 1986, dat hij samen met zijn begeleidingsband The Range zong. Hij wordt 69 jaar.


1974 - One Hit Wonder Billy Swan begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst met 'I Can Help'. Het nummer was een hit in het grootste deel van Europa en bereikte ook de nummer 1 in Australië. Het was zo succesvol in Noorwegen dat het 37 weken lang in de Noorse hitlijsten stond, waardoor het de 4e best presterende single aller tijden in dat land was.


1990 - Overlijden Roald Dahl, Brits/Noors schrijver van korte verhalen en kinderboeken zoals 'Matilda', 'De griezels', 'de GVR' en 'Sjakie en de chocoladefabriek'. Hij is 74 jaar geworden.


1994 - In Nashville in Tennessee maakte de Amerikaanse componist Tommy Boyce een einde aan zijn leven. Hij schoot zichzelf door het hoofd. Omringd door allerlei afscheidsbriefjes werd het ontzielde lichaam door zijn vrouw Caroline gevonden. Samen met Bobby Hart heeft Tommy Boyce onder meer 'Come A Little Bit Closer' voor Jay & The Americans en 'Last Train To Clarksville' voor The Monkees geschreven. Samen hadden zij in 1968 een hit met 'Alice Long'. Begin jaren zestig heeft Tommy Boyce met Curtis Lee diens hits 'Under The Moon Of Love' en 'Pretty Little Angel Eyes' geschreven. Tommy Boyce is 55 jaar geworden.

bottom of page