23 maart

1966: 'Sloop John B.' van The Beach Boys werd uitgebracht. Het is een bewerking van 'The Wreck Of The John B. Sails' uit 1927. De single kwam op 2 april 1966 binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en bereikte de derde plaats. In Vlaanderen stond Sloop John B. elf weken in de hitparade met als hoogste positie de nummer 5.


1948: Autofabrikant Citroën presenteerde een nieuwe kleine auto, geschikt voor het ruige Franse platteland: de 2CV, de afkorting voor 'Deux chevaux vapeur). Een journalist zou het wagentje het lelijke eendje hebben genoemd. In België kreeg het de bijnaam "De Geit".


1973: 'My Love' van Paul McCartney & Wings werd in Europa uitgebracht. Dit liedje is een ode van Paul McCartney aan zijn vrouw Linda.


1985: Billy Joel en Christine Brinkley trouwden in New York. Zij hadden elkaar leren kennen tijdens de opnames van de videoclip bij zijn single 'Uptown Girl'. Op 29 december 1985 werd hun dochter Alexa Rae geboren. In november 1993 gingen Billy Joel en Christine Brinkley uit elkaar.


1995: Overlijden Alan Barton, de zanger van Smokie, aan de gevolgen van een verkeersongeluk in Duitsland. De toerbus van Smokie, met Alan Silson, Terry Uttley en Alan Barton aan boord, was na een concert op 19 maart 1995 op weg naar het vliegveld van Düsseldorf. In een zware hagelbui raakte de bus van de weg en sloeg enkele malen over kop. Alan Barton werd in coma overgebracht naar een ziekenhuis in Keulen waar hij vijf dagen later overleed. Alan Silson en Terry Uttley hadden slechts schaafwonden. Alan Barton was sinds 1986 de zanger van Smokie, als opvolger van Chris Norman. Alan Barton is 41 jaar geworden.


Verjaardagen: 1943: Marva, Vlaamse zangeres die tussen 1963 en 1980 erg populair was in Vlaanderen. Haar bekendste nummers zijn 'Een eiland in groen en blauw', 'Oempalapapero', 'Rode rozen in de sneeuw' en 'Herinneringen'. Sinds 1980 heeft ze zich uit de muziekindustrie teruggetrokken. Marva is trouwens deze week 'onze ster van de week'.


1946: Lee Towers, Nederlandse zanger bekend van 'I can see clearly now'.


1972: Guus Meeuwis, Nederlandse zanger. Zijn grote doorbraak kwam in 1995 met het nummer 'Het is een nacht'.