top of page

23 april

1983 - De Franse zangeres Corinne Hermès won voor Luxemburg het Eurovisie Songfestival met 'Si La Vie Est Cadeau'. Dat jaar naam België deel met Pas De Deux en hun veel besproken nummer 'Rendez-Vous'. Ze eindigden voorlaatste met slechts dertien punten.

1963 - Jan & Dean namen in de Gold Star Recording-studio’s in Hollywood 'Surf City' op. Brian Wilson van The Beach Boys verzorgde de achtergrondvocalen. Deze single stond 2 weken op de 1ste plaats in de Amerikaanse Billboard 100. Ook in Vlaanderen was het een grote hit, met nummer 4 als hoogste positie.


1997 - The Four Tops onthulden hun eigen ster op The Hollywood Walk Of Fame in Los Angeles. Mocht je naar L.A. gaan, de ster ligt voor huisnummer 7060 aan de Hollywood Boulevard.


1976 - 'Devil Woman', de 66ste single van Cliff Richard werd uitgebracht. In Engeland bereikte de single de negende plaats. Waar hij in de jaren zestig en begin jaren zeventig niet in slaagde, lukte hem wel in 1976. 'Devil Woman' haalde een Top 10-notering in de Verenigde Staten. In Vlaanderen werd 'Devil Woman' geen hit.


2006 - Overlijden Phil Walden, de oprichter van Capricorn Records. Op dit label verschenen in de jaren zestig platen van o.a. Otis Redding, Sam & Dave, Percy Sledge, Al Green en The Allman Brothers Band. Phil Walden is 66 jaar geworden.


2022 - Overlijden Arno Hintjens, Belgische rockzanger, die vooral liedjes vertolkte in het Frans, soms in het Engels, Nederlands en sporadisch ook in het Oostends dialect. Pas in 1980 kwam de grote doorbraak met de groep T.C. Matic. Vanaf 1986 bracht hij ook solo-albums uit. Hij is 72 jaar geworden. Werelddag van het boek en de auteursrechten Jaarlijks wordt op 23 april de 'Werelddag van het Boek en de Auteursrechten'. Deze dag is ingesteld door UNESCO om het lezen, publiceren en het beschermen van intellectueel eigendom te stimuleren door middel van auteursrecht (copyright).

Comments


bottom of page