top of page

22 september

1958 - 'To Know Him Is To Love Him' van The Teddy Bears kwam binnen in de Billboard Hot 100. Dit liedje werd geschreven door Phil Spector. Hij was geïnspireerd door een foto van de grafsteen van zijn vader. De single werd in twintig minuten opgenomen in de Gold Star Studios in Hollywood. Zangeres was de vijftienjarige Annette Kleinbard. Zij was geen lid van The Teddy Bears, maar een vriendin van Phil Spector. Vanaf 1 december 1958 stond de single drie weken op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade.

1958 - Geboorte Andrea Boccelli, Italiaanse tenor. Hij leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind.

Andrea Bocelli werd ontdekt door Zucchero en mocht hem begeleiden op zijn internationale concerttour.

Hij werd in Italië algemeen bekend na zijn overwinning op het Festival van San Remo in 1994 met 'Il mare calmo della sera'. Het jaar daarop deed hij nog eens mee aan het festival met 'Con te partiró'. Dit nummer nam hij in 1996 opnieuw op, samen met Sarah Brightman, onder de titel 'Time to say goodbye' en haalde er een internationale hit mee. Hij wordt 65 jaar vandaag.


1958 - Geboorte Eddy Planckaert. Hij was een krachtige renner met veel snelheid en had dus een sterke eindsprint. Tot zijn grootste successen behoorden twee zeges in de Omloop Het Volk, de Brabantse Pijl, De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Verder won hij enkele etappes in de Tour de France, de Vuelta en de Giro d'Italia. Ook veroverde Eddy Planckaert de groene trui in de Ronde van Frankriijk. Eén van Eddy Planckaerts grootste overwinningen was Parijs-Roubaix in 1990 waar hij in het velodroom in Roubaix Steve Bauer met een banddikte klopte. Eddy Planckaert wordt 65 jaar.


1970 - Ad Visser, Penney de Jager en Lars Boom presenteerden de eerste aflevering van AVRO’s TopPop. Het programma werd op dinsdagavond tussen half acht en acht uur op Nederland 1 uitgezonden. Vanaf de derde aflevering was Lars Boom niet meer betrokken bij het programma.


1981 - De Amerikaanse componist Harry Warren stierf op 88-jarige leeftijd. Hij schreef meer dan 800 nummers, waaronder 'I Only Have Eyes For You', een hit voor The Flamingos en Art Garfunkel, 'You Must Have Been a Beautiful Baby' en 'That's' Amore'. Harry Warren's liedjes zijn te horen in meer dan 300 films.


1989 - Overlijden Irving Berlin, één van de grootste componisten van de twintigste eeuw. Hij is de schrijver van ontelbare klassiekers, waaronder 'God Bless America', 'Cheek To Cheek', 'Puttin’ On The Ritz' en 'White Christmas'. Irving Berlin is 101 jaar oud geworden.


2003 - Overlijden Armand Pien. Hij was gedurende 37 jaar weerman bij de BRT/VRT. Een kwinkslag was nooit ver weg en als ergens geen weerspreuk voor bestond, vond hij er wel één uit, zoals 'Een herfst zonder stormen is als een vrouw zonder vormen' of nog een opmerkelijke uitspraak: 'mijn weerberichten kloppen altijd alleen het weer houdt er zich niet aan'. Arman Pien is 83 jaar geworden.


2010 - Overlijden van de Amerikaanse zanger Eddie Fisher. In het begin van de jaren ’50 groeide hij uit tot één van de meest populaire zangers. Tussen 1950 en 1956 wist hij in de Verenigde Staten met 17 nummers de top 10 te halen. 'Thinking Of You' en 'Oh! My Pa-Pa' waren zijn bekendste nummers. De opkomst van de rock ‘n roll maakt een einde aan zijn succes. Hij zorgde voor een schandaal toen hij zijn eerste echtgenote, zangeres Debbie Reynolds, in de steek liet en trouwde met hun huisvriendin Elizabeth Taylor. Uit zijn vier jaar durende huwelijk met Debbie Reynolds werd Carrie Fisher geboren. Zij verwierf faam met haar rol van prinses Leila in de Star Wars-films. Eddie Fisher overleed aan de complicaties na een recente operatie aan zijn heup. Hij is 82 jaar geworden.


2021 - Overlijden Bob Moore. Hij was als contrabassist een veelgevraagd sessiemuzikant. Daarnaast wist hij zich snel op te werpen als muzikaal leider van country- en popartiesten als Pat Boone, Elvis Presley en Connie Francis. Plaatopnamen met Roy Orbison leverden hem in 1960 een platencontract op. In 1961 nam hij de single 'Mexico' op. Het nummer haalde in de Verenigde Staten de top 10. Bob Moore slaagde er niet meer in om het succes van 'Mexico' te evenaren, waarna hij langzaam maar zeker van de radar verdween. Hij is 88 jaar geworden.


Opmerkingen


bottom of page