22 augustus

2016 - Overlijden Toots Thielemans, jazzmuzikant en componist, die behalve als gitarist en mondharmonicaspeler ook bekendheid verwierf als virtuoos fluiter. Zijn bijnaam 'Toots' is afgeleid van de muzikanten Toots Mondello en Toots Caramata. In 1951 maakte hij als gitarist deel uit van de begeleidingsband van zanger Bobbejaan Schoepen. In 1952 emigreerde hij naar Amerika, waar hij in de band van Charlie Parker en het quintet van George Shearing speelde. Hij werkte vervolgens samen met grote sterren als Peggy Lee, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Herbie Hancock, Stevie Wonder en Paul Simon. Hij wordt algemeen erkend als een van de grootste jazzmuzikanten. Toots Thielemans is 94 jaar geworden.

1956 - Elvis Presley begon te werken aan zijn eerste film, 'Love Me Tender'. In het drama dat zich afspeelde tijdens en vlak na de burgeroorlog speelde Elvis Clint Reno, de jongste van vier broers. De oorspronkelijke titel van de film was The Reno Brothers, maar werd gewijzigd om gebruik te maken van het nummer 'Love Me Tender' dat voor de film was opgenomen.


1964 - The Supremes begonnen een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijst met 'Where Did Our Love Go', de eerste nummer 1 van de meidengroep. Holland-Dozier-Holland had het lied oorspronkelijk gecomponeerd voor The Marvelettes om het op te nemen, maar het lied werd door hen afgewezen.