22 april

1956 - Elvis Presley trad voor het eerst op in Las Vegas. In het Frontier Hotel zong hij onder meer zijn wereldhit "Heartbreak Hotel".1969 - Karen en Richard Carpenter tekenden een contract met A&M Records, de platenmaatschappij van Herb Alpert en Jerry Moss. 'Offering' was het eerste album van The Carpenters. Van deze LP is 'Ticket To Ride', het liedje van John Lennon en Paul McCartney, de eerste single.


1974 - 'Come And Get Your Love' van Redbone werd goud in de Verenigde Staten. De single was op 12 januari 1974 binnengekomen in de Billboard Hot 100 en bereikte de vijfde plaats. In Vlaanderen kwam net nummer niet verder dan de 28ste plaats.


2000 - In zijn woonplaats Nieuwegein overleed Toon Hermans aan een hartaanval. Met Wim Kan en Wim Sonneveld wordt hij gerekend tot de drie grootste Nederlandse cabaretiers die na de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Vlaanderen bekend zijn geworden. Zijn grootste bekendheid kreeg Toon Hermans met zijn One Man Shows. Maar hij heeft ook een paar singles opgenomen. Het meeste succes had Toon Hermans met 'Sien' (1966), 'Mien Waar Is Mijn Feestneus' (1968) en 'Kiele Kiele Kiele' (1969). Hij is 84 jaar geworden.