top of page

21 maart

1964 - Het negende Eurovisie Songfestival werd in Denemarken gewonnen door de Italiaanse zangeres Gigliola Cinquetti. Dit zestienjarige meisje uit Verona zong 'Non Ho L'Eta'.

1941 - Geboorte Dirk Frimout, Belgisch ruimtevaarder. Hij werd in 1992 de eerste Belg in de ruimte. Van 24 maart tot 2 april draaide hij, samen met zes andere astronauten, met Spaceshuttle Atlantis 143 keer om de aarde. De volledige vlucht duurde exact 8 dagen, 22 uur, 9 minuten en 28 seconden. Op 24 mei 1992 bij zijn terugkeer uit Amerika werd Dirk Frimout als een volksheld verwelkomd in zijn geboortedorp Poperinge. Hij wordt 83 jaar.


1950 - Geboorte Engelse muzikant, zanger en songwriter Roger Hodgson, bekend als voormalig co-frontman van Supertramp. Hij componeerde en zong het merendeel van hun hits zoals 'Dreamer', 'Give a Little Bit', 'Breakfast in America', 'Take the Long Way Home', 'The Logical Song' en 'It's Raining Again'. Hij wordt 74 jaar. 1951 - Geboorte Russell Allen Thompkins Jr., Amerikaanse soulzanger. Hij is het meest bekend als de originele zanger van de vocale groep The Stylistics en bekend om zijn hoge tenor-, countertenor- en falsetstemvocalen. Samen met The Stylistics scoorde hij hits met 'You make me feel brand new' en 'Can't give you anything but my love'. Hij wordt 73 jaar.


1970 - De Ierse zangeres Dana won in Amsterdam het Eurovisiesongfestival met 'All Kinds Of Everything'.


2004 - Overlijden Johnny Bristol. Hij produceerde platen van Smokey Robinson, The Four Tops, Jimmy Ruffin, Martha Reeves en The Supremes. Zelf had hij een hit met 'Met Hang On In There Baby'. Hij is 65 jaar geworden.


Werelddag van de bossen Wereld Poëziedag

Wereld Downsyndroom dag Sinds 2006 wordt op 21 maart wereldwijd 'Wereld Downsyndroom Dag' (World Down Syndrome Day) gehouden. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan mensen met deze afwijking, maar ook aan de mensen die aan hen zorg verlenen. n Vlaanderen draagt men op 21 maart twee verschillende sokken om betrokkenheid en steun te tonen aan personen met het syndroom van Down en om te tonen dat verschillend zijn OK is.


Internationale kleurdag Kleur is alomtegenwoordig van aard en gebaseerd op het elektromagnetische spectrum dat het menselijk oog kan waarnemen. Kleur gaat niet alleen over schoonheid, maar is ook diep verankerd in de wetenschap. Leer meer over en toon waardering voor dit aspect van visuele perceptie door Internationale Kleurdag te vieren!


Wereldpoppenspeldag Hoewel het verschillende vormen kan aannemen, omvat poppenspel het creëren van animatie van levenloze objecten, met als doel een verhaal te vertellen. Poppenspel wordt al duizenden jaren gebruikt om ideeën theatraal over te brengen, of het nu op een komische, dramatische, politieke of tragische manier is. Wereldpoppenspeldag is hier om de creativiteit, kunst en impact te vieren die poppenspelers en poppenspel op de mensheid kunnen hebben!


Wereld Vermouth dag Vermouth is één van de meest beruchte drankjes die er zijn. Het is een versterkte, gearomatiseerde wijn die in veel meer recepten wordt gebruikt dan je zou verwachten, van koken tot cocktails. De meeste mensen zouden het echter herkennen als een belangrijk ingrediënt in populaire cocktails zoals Martini's, Manhattans en Negronis. Internationale geurdag Er zijn miljarden geuren in de wereld en iedereen houdt van verschillende geuren. En ze zijn ook niet allemaal parfumachtig! De favoriete geur van sommige mensen is die van uien die bruin worden in een pan, andere is die van kaarsen die in een kerk worden aangestoken. Dan zijn er mensen die van bepaalde geuren houden, simpelweg omdat ze aan iets denken waar ze van houden of omdat ze er gewoon heel positief over zijn. Denk je dat een natte hond onmogelijk lekker kan ruiken? Denk nog eens na! Voor veel mensen is hun geur een belangrijk onderdeel van wie ze zijn, en daarom besteden ze uren aan uren aan het kiezen van de juiste parfum of cologne en dragen deze vervolgens jarenlang elke dag. Wat je favoriete geur ook is en wat je redenering ook is, Internationale Geurdag is de dag om het te vieren!

Comentários


bottom of page