top of page

2 oktober

1945 - Geboorte Don McLean, Amerikaanse singer-songwriter, vooral bekend geworden door het nummer 'American Pie' uit 1971, maar ook bekend van de hits 'Vincent' en 'Crying'. Hij wordt 78 vandaag.

1943 - Geboorte Paul Van Himst, Belgisch oud-voetballer en -trainer. Hij wordt algemeen gezien als één van de grootste Belgische voetballers.

Hij speelde jaren als aanvaller voor Anderlecht en de nationale ploeg. Hij won vier keer de Gouden Schoen en werd in 1965 vierde in het referendum van de Europese voetballer van het jaar. Als trainer won Paul Van Himst in 1983 met Anderlecht de UEFA Cupfinale en één landstitel. Hij wordt 80 jaar vandaag.


1950 - Geboorte Mike Rutherford, Brits musicus, bekend geworden als medeoprichter, basgitarist en gitarist van de rockband Genesis. Vanaf 1985 trad hij op met Mike & The Mechanics. MIke Rutherford wordt 73 jaar. 1951 - Geboorte van Gordon Summer, beter bekend als de Britse muzikant en zanger Sting. Hij brak voor het grote publiek door met de band The Police maar ging midden jaren tachtig solo verder. Hij wordt 72 jaar.


1951 - Nederland 1, de allereerste Nederlandse tv-zender, startte met uitzenden.


1965 - The McCoys stonden op nummer 1 in de Amerikaanse singles-hitlijst met 'Hang On Sloopy'. Het nummer werd voor het eerst uitgebracht door The Vibrations en heette 'My Girl Sloopy'. The McCoys haalden als hoogste positie de 13e plaats in de hitlijst in Vlaanderen.


1998 - Overlijden Gene Autry, Amerikaanse countryzanger en acteur. Hij scoorde hits met onder andere 'Deep in the heart of Texas' en 'Blueberry Hill', een nummer dat later gecoverd werd door o.a. Glenn Miller en Fats Domino. Ook staat hij bekend om zijn kerstnummers, zoals 'Rudolph the Red-Nosed Reindeer', 'Here Comes Santa Claus' en 'Frosty the Snow Man'. Hij is 90 jaar geworden.

2017 - Overlijden van de Amerikaanse muzikant Tom Petty. In 1976 brak hij door in Groot-Brittannië met het album Tom Petty & The Heartbreakers. De grote doorbraak vond plaats eind 1979 met het derde album 'Damn The Torpedoes'. De single 'Refugee' van dat album werd hun eerste hit in Vlaanderen. In 1988 maakte Tom Petty deel uit van de Traveling Willburys. Deze allstar-band bestond verder uit George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan en Jeff Lynne. Tom Petty werd op 1 oktober 2017 opgenomen in het ziekenhuis nadat hij na een hartstilstand bewusteloos in zijn huis in Malibu werd aangetroffen. Hij overleed een dag later in een ziekenhuis in Los Angeles. Tom Petty is 66 jaar geworden.

Comments


bottom of page