2 januari

2016 - Overlijden Franse zanger, romanschrijver en acteur Michel Delpech. In 1969 componeerde hij het lied 'Wight Is Wight' over het Britse Isle Of Wight-festival. Het nummer werd een grote hit in Frankrijk en betekende de internationale doorbraak voor Michel Delpech. Sandie Shaw maakte in 1970 een Engelstalige versie van het nummer. In 1971 scoorde Michel Delpech een Europese hit met 'Pour Un Flirt', dat zelfs in Groot-Brittannië de hitparades haalde. In 2013 werd bij hem keel- en longkanker vastgesteld waardoor hij zijn stem verloor. Michel Delpech kondigde begin 2015 aan dat hij was genezen maar enkele maanden later kwam de ziekte weer terug. Michel Delpech is 69 jaar geworden.

1981 - Overlijden David Lynch, één van de originele leden van The Platters. The Platters hadden in 1955 hun eerste hit met Only You (And You Alone). Naast David Lynch bestond deze groep uit Los Angeles uit Tony Williams, Paul Robi, Herb Reed en Zola Taylor. Hij is 52 jaar geworden.


1985 - Overlijden Peter Lewis. Hij was in de jaren zestig de zanger van The Scorpions. Deze groep uit Manchester kennen we van de 1965 hit 'Hello Josephine. Peter Lewis is 42 jaar geworden.