top of page

2 januari

2016 - Overlijden Franse zanger, romanschrijver en acteur Michel Delpech. In 1969 componeerde hij het lied 'Wight Is Wight' over het Britse Isle Of Wight-festival. Het nummer werd een grote hit in Frankrijk en betekende de internationale doorbraak voor Michel Delpech. In 1971 scoorde Michel Delpech een Europese hit met 'Pour Un Flirt', dat zelfs in Groot-Brittannië de hitparades haalde. In 2013 werd bij hem keel- en longkanker vastgesteld waardoor hij zijn stem verloor. Michel Delpech kondigde begin 2015 aan dat hij was genezen maar enkele maanden later kwam de ziekte weer terug. Michel Delpech is 69 jaar geworden.

1909 - In Friesland vond de 1e Elfstedentocht plaats. De winnaar was Minne Hoekstra uit Warga. De laatste tocht vond plaats in 1997. Er heeft nog nooit zo veel tijd tussen twee edities gezeten als nu .


1965 - Zeezender 'Radio Veronica' zond de eerste Top 40 hitlijst uit met presentator Joost den Draayer. Dit was toen de top 3: Roy Orbison op 3 met 'Pretty woman', op 2 Lucille Starr met 'The French song' en op nummer 1 stonden The Beatles met 'I feel fine'.


1966 - Geboorte Philippe Robrecht, zanger, producer en multi-instrumentalist. In 1992 bracht hij zijn eerste single uit, getiteld 'De overkant'. Zijn eerste hit had hij een jaar later met 'Magie', gevolgd door 'Vurige tongen'. Alle drie de singles stonden op zijn debuutalbum 'Magie'. Hij wordt 57 jaar.


1981 - Overlijden David Lynch, één van de originele leden van The Platters. The Platters hadden in 1955 hun eerste hit met Only You (And You Alone). Naast David Lynch bestond deze groep uit Los Angeles uit Tony Williams, Paul Robi, Herb Reed en Zola Taylor. Hij is 52 jaar geworden.


1985 - Overlijden Peter Lewis. Hij was in de jaren zestig de zanger van The Scorpions. Deze groep uit Manchester kennen we van de 1965 hit 'Hello Josephine. Peter Lewis is 42 jaar geworden.

bottom of page