top of page

2 april

1947 - Geboorte Emmylou Harris, Amerikaanse country- en folkzangeres bekend van oa. 'Mr. Sandman' en 'You never can tell (c'est la vie)'. Ze heeft 14 Grammy's, de Polar Music Prize en tal van andere onderscheidingen gewonnen, waaronder opname in de Country Music Hall of Fame. Ze heeft gewerkt met tal van toonaangevende artiesten, waaronder Bob Dylan, John Denver, Linda Ronstadt, Dolly Parton, Roy Orbison, Willie Nelson en Neil Young. Ze wordt 77 jaar.

1942 - Glenn Miller en zijn orkest namen het nummer 'American Patrol' op. Het zou één van hun grootste hits worden. 1963 - Geboorte Keren Woodward , zangeres van de Britse groep Bananarama bekend van de hits 'Robert De Niro's Waiting', 'Shy boy', 'Cruel Summer' en een cover van 'Venus' van de Nederlandse rockband Shocking Blue. Ze wordt vandaag 61 jaar.


1964 - The Beach Boys begonnen aan de opnamen van hun album 'All Summer Long'. 'I Get Around' was de eerste track die op de band werd vastgelegd. Het kwam op 11 mei 1964 als single uit en stond in juli twee weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100.


1977 - Stevie Wonder bracht een eerbetoon uit aan jazz-legende Duke Ellington, 'Sir Duke' genaamd. Het nummer staat op het album 'Songs in the key of life'. 1977 - Fleetwood Mac bereikte nummer 1 in de Amerikaanse albumlijst met 'Rumours'. Het album is de meest succesvolle release van Fleetwood Mac; samen met het winnen van de Grammy Award voor Album van het Jaar in 1978, zijn er wereldwijd meer dan 45 miljoen exemplaren van de plaat verkocht.


2003 - Overlijden op 61-jarige leeftijd van de Amerikaanse zanger Edwin Starr. In 1965 had hij bij Motown zijn eerste solohit, 'Agent Double-O-Soul'. In 1970 stond Edwin Starr met 'War' drie weken lang op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Bij ons raakte die niet verder dan de 16e plaats.


2015 - Overlijden Jacques Kloes. Hij werd bekend als leadzanger van The Dizzy Man’s Band. Met zijn rauwe stem zorgde hij voor het kenmerkende geluid van de groep. Jacques Kloes is 67 jaar geworden.

Comments


bottom of page