18 november

1939 - Geboorte Amanda Lear. Ze werd geboren in Hongkong maar groeide op in Frankrijk en Zwitserland. In de zomer van 1978 scoorde ze een grote hit met 'Follow Me'. Daarna volgde nog 'Enigma (Give A Bit Of Mmmh To Me)'. Ze wordt vandaag 82 jaar.

1928 - De film 'Steamboat Willie' van Walt Disney ging in première. Het was één van de eerste tekenfilms met geluid. Vaak is beweerd dat Mickey Mouse in 'Steamboat Willie' zijn debuut maakte. Dat is echter niet waar. Het muisje was eerder in 1928, samen met zijn vriendinnetje Minnie, al te zien in de korte films 'Plane Crazy en The Gallopin’ Gaucho'. Dit waren echter stille films, waardoor de bijna acht minuten durende tekenfilm 'Steamboat Willie' wel de eerste film is waarin Mickey Mouse te horen was.


1949 - Geboorte Bonnie St Clair. In 1966 werd ze ontdekt tijdens een concert van Peter Koelewijn toen ze als 17-jarig meisje op het podium een lied mee mocht zingen. In 1967 kreeg ze via Peter Koelewijn een platencontract en maakte ze onder de artiestennaam Bonnie St. Claire haar eerste single. Bekende hits van haar zijn 'Dokter Bernard' in duet met Ron Bransteder en 'Pierrot'. Ze wordt vandaag 72 jaar.


1959 - Première van de film Ben-Hur van William Wyler. Amerikaans historische dramafilm uit 1959. De film speelde zich af in het Romeinse Rijk. De film werd een groot succes en won een recordaantal van 11 Academy Awards,


1973 - Autoloze zondag in ons land omwille van de oliecrisis. Dat was het opzettelijk dichtdraaien van de oliekraan in het Oosten als boycot om de olieprijs te doen stijgen in de Westerse landen.

In die wintermaanden van eind 1973 en begin 1974 waren er zes autoloze zondagen. Eerder waren er in ons land al eens autoloze zondagen geweest naar aanleiding van de Suezcrisis in 1956.