top of page

18 mei

1944 - Geboorte Albert Hammond, singer-songwriter. Hij schreef samen met Mike Hazlewood diverse hits in de jaren 70: 'I'm a train', 'I don't wanna die in an air disaster', 'The free electric band' en 'It never rains in southern California'. Verder schreef hij onder andere nummers voor Tina Turner, Whitney Houston, The Hollies en Leo Sayer. Albert Hammond wordt vandaag 79 jaar.

1948 - Geboorte Butch Tavares, van de Amerikaanse R&B-, funk- en soulgroep Tavares, die in de jaren 70 hits scoorden met o.a. 'Don't take away the music' en 'Heaven Must Be Missing An Angel'. Hij wordt 75 jaar.


1957 - Geboorte van de Roemeens-Duitse muzikant en producer Michael Cretu die in 1991 als Enigma de nummer 1 hit 'Sadness Part 1' had. Enigma heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht. Hij wordt 66 jaar.


1980 - Enkele dagen voor de release van haar nieuwe album 'Diana' maakte Diana Ross bekend dat zij haar contract met Motown niet zal verlengen. Bijna twintig jaar heeft de zangeres voor de platenmaatschappij van Berry Gordy jr. gewerkt. Diana Ross tekende een nieuwe overeenkomst met RCA Records.


1987 - Na 136 afleveringen viel het doek voor Fame op de Amerikaanse televisie. NBC heeft op 7 januari 1982 de eerste aflevering uitgezonden. In deze televisieserie worden studenten aan The High School For Performing Arts in New York gevolgd tijdens hun opleiding. De serie was het vervolg op de bioscoopfilm Fame die in 1980 volle zalen heeft getrokken. De tune van zowel de film als de televisieserie werd gezongen door Irene Cara. Deze single stond 1 week op de eerste plaats in de hitparade bij ons.


1995 - Neil Diamond kreeg door de universiteit van New York een eredoctoraat uitgereikt. Hij heeft hier in de jaren zestig gestudeerd. Enkele weken voordat hij zijn einddiploma zou halen, verliet Neil Diamond de universiteit. Hij tekende een contract als liedjesschrijver in The Brill Building in New York. Hij kreeg toen wekelijks een vergoeding van vijftig dollar.


bottom of page