18 mei

1944 - Geboorte Albert Hammond, singer-songwriter. Hij schreef samen met Mike Hazlewood diverse hits in de jaren 70: 'I'm a train', 'I don't wanna die in an air disaster', 'The free electric band' en 'It never rains in southern California'. Verder schreef hij onder andere nummers voor Tina Turner en Whitney Houston, The Hollies en Leo Sayer. Albert Hammond wordt vandaag 77 jaar.


1980 - Enkele dagen voor de release van haar nieuwe album 'Diana' maakte Diana Ross bekend dat zij haar contract met Motown niet zal verlengen. Bijna twintig jaar heeft de zangeres voor de platenmaatschappij van Berry Gordy jr. gewerkt. Diana Ross tekende een nieuwe overeenkomst met RCA Records.


1995 - Neil Diamond kreeg door de universiteit van New York een eredoctoraat uitgereikt. Hij heeft hier in de jaren zestig gestudeerd. Enkele weken voordat hij zijn einddiploma zou halen, verliet Neil Diamond de universiteit. Hij tekende een contract als liedjesschrijver in The Brill Building in New York. Hij kreeg toen wekelijks een vergoeding van vijftig dollar.