top of page

18 februari

1985 - Overlijden Willy Alberti, vader van Willeke Alberti. Hij was de eerste Nederlandse zanger die de Amerikaanse hitparade haalt. Op 30 november 1959 kwam zijn versie van 'Marina' binnen in de Billboard Hot 100. De single haalde de 42ste plaats. Willy Alberti is 58 jaar geworden.

1933 - Geboorte Yoko Ono, en in Japan geboren Amerikaanse artieste en muzikant. Yoko Ono werd verder vooral bekend door haar huwelijk met John Lennon. In november 1968 brachten John Lennon en Yoko Ono de elpee 'Two Virgins' uit waarvoor ze beiden naakt poseerden voor de foto op de hoes. In maart 1969 hielden ze hun pacifistische protestactie 'Bed-in' in het Hilton Hotel in Amsterdam. Yoko Ono wordt 90 jaar.


1952 - Geboorte Randy Crawford, Amerikaanse zangeres. Grotere bekendheid kreeg ze in 1979 toen ze mee mocht zingen op de titelsong van het album 'Street Life' van The Crusaders. Haar eigen commerciële doorbraak kwam een jaar later, toen haar vierde album 'Now we may begin' uitkwam. De ballad 'One day I'll fly away' werd een nummer 1 hit in onder meer België, Nederland en Groot-Brittannië. Randy Crawford wordt 71 jaar.


1952 - Geboorte Amerikaanse zangeres en gitariste Juice Newton. We kennen haar vooral van de hit 'Queen of hearts'. Ze stapte ook in de paardenhandel en handelde vooral in Europese paarden. Ze wordt 71 jaar.


1953 - Geboorte Canadese drummer Robbie Bachman. Samen met zijn broer, gitarist Randy zat hij bij de band Bachman-Turner-Overdrive die een hit hadden met 'You ain't seen nothing yet'. Hij wordt 70 jaar.


1954 - Geboorte John Travolta, Amerikaans acteur, danser, zanger en producer. Hij brak eind jaren 70 door met 'Saturday Night Fever' en 'Grease'. In 1989 kreeg hij opnieuw succes met de film 'Look who's talking'. Zijn grote comeback kwam toen hij de rol van Vincent Vega kreeg in de film 'Pulp fiction' van Quentin Tarantino. John Travolta wordt 69 jaar.


2015 - Overlijden Belgische wielrenner Claude Criquielion. In 1984 werd hij wereldkampioen op de weg. Verder won hij o.a. de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl, de Grote Prijs Eddy Merckx en de Brabantse Pijl. Hij is 58 jaar geworden.


Bekende jarige BV's: Katrien Devos (1951), Marlene de Wouters (1963), Jelle De Beule (1981)

bottom of page