17 november

1938 - Geboorte Gordon Lightfoot, Canadees folkzanger. In 1966 bracht hij zijn debuutalbum uit, getiteld Lightfoot!. In deze periode was hij meer bekend als songwriter voor artiesten als Johnny Cash en Elvis Presley. Zijn grootste hits bij ons zijn 'Wreck of the Edmund Fitzgerald' en 'If you could read my mind'. Hij wordt 83 jaar.

1974 - Start van de allereerste tournee van de Zweedse formatie ABBA door Europa. Het eerste concert gaven de winnaars van het Eurovisie Songfestival in het Kalkonertheater in Kopenhagen, Denemarken. De tour werd op 30 november 1974 afgesloten met een concert in Hamburg, in het toenmalige West-Duitsland.


2003 - Overlijden Amerikaanse soulzanger Arthur Conley. Samen met zijn goede vriend Otis Redding herschreef hij het Sam Cooke-nummer ‘Yeah Man’ tot ‘Sweet Soul Music’. Arthur Conley is 57 jaar geworden.


2014 - Overlijden Jimmy Ruffin, Amerikaanse soulzanger die vooral bekend is geworden door zijn hit 'What becomes of the broken hearted' uit 1966. Hij verliet Motown in 1974 en maakte in 1980 een comeback met zijn tweede top-tienhit 'Hold on (To My Love)', dat geproduceerd werd door Robin Gibb. Jimmy Ruffin is 78 jaar geworden.