16 november

2018 - De Amerikaanse songwriter Scott English stierf op 81-jarige leeftijd als gevolg van complicaties van een heupoperatie. Hij is vooral bekend als co-auteur van 'Brandy' dat hij samen met Richard Kerr schreef. Dit nummer werd in 1974 een nummer 1-hit voor Barry Manilow. Hij schreef ook 'Bend Me, Shape Me', een Amerikaanse hit voor The American Breed en een Britse hit voor Amen Corner.

1948 - Geboorte Chi Coltrane, Amerikaanse zangeres en songwriter. Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' kwam in 1972 uit en werd dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Haar grootste hit in Vlaanderen was 'Go like Elijah' in 1973. Ze wordt 73 jaar.


1960 - Overlijden Clark Gable, Amerikaanse acteur. Hij staat bekend als één van de grootste sterren uit de geschiedenis van Hollywood en als de meest succesvolle Amerikaanse acteur van voor de Tweede Wereldoorlog. Zijn bijnaam luidt dan ook 'The King of Hollywood'. Zijn meest befaamde rol was die van Rhett Butler in 'Gone with the Wind' uit 1939. Hij is 59 jaar geworden.