top of page

16 november

2018 - De Amerikaanse songwriter Scott English stierf op 81-jarige leeftijd als gevolg van complicaties van een heupoperatie. Hij is vooral bekend als co-auteur van 'Brandy' dat hij samen met Richard Kerr schreef. Dit nummer werd in 1974 onder de titel 'Mandy' een nummer 1-hit voor Barry Manilow.

1945 - Officiële oprichting van de 'UNESCO' in Londen. Het is een speciale afdeling van de Verenigde Naties die zich richt op handhaving van vrede en veiligheid door samenwerking tussen de lidstaten op het vlak van onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Het hoofdkantoor staat in Parijs.


1948 - Geboorte Chi Coltrane, Amerikaanse zangeres en songwriter. Haar debuutalbum 'Chi Coltrane' kwam in 1972 uit en werd dankzij haar eerste single 'Thunder and Lightning' een wereldwijde topper. Haar grootste hit in Vlaanderen was 'Go like Elijah' in 1973. Ze wordt 75 jaar.

1959 - Broadway-première van de Amerikaanse musical "The sound of music" in New York City, gebaseerd op de geschiedenis van het Oostenrijkse gezin Von Trapp, zoals beschreven door Maria von Trapp in haar boek "The Story of the Trapp Family Singers" uit 1949.


1960 - Overlijden Clark Gable, Amerikaanse acteur. Hij staat bekend als één van de grootste sterren uit de geschiedenis van Hollywood en als de meest succesvolle Amerikaanse acteur van voor de Tweede Wereldoorlog. Zijn bijnaam luidt dan ook 'The King of Hollywood'. Zijn meest befaamde rol was die van Rhett Butler in 'Gone with the Wind' uit 1939. Hij is 59 jaar geworden.


2000 - Overlijden van de Engelse pianist Russ Conway na een lange strijd tegen kanker. In 1959 had hij twee Britse nummer 1-noteringen met 'Side Saddle' en 'Roulette'. In 1962 was zijn single 'Lesson One' een hit in Vlaanderen. Russ Conway is 75 jaar geworden.

bottom of page