top of page

15 november

1956 - 'Love Me Tender', het filmdebuut van Elvis Presley, ging in première. Elvis zong onder andere de gelijknamige titelsong. Het album 'Love Me Tender' verscheen eveneens in 1956. Oorspronkelijk heette de film 'The Reno Brothers', maar omdat Elvis' nummer een hit werd, bracht men de film onder die titel uit.

1932 - Geboorte Petula Clark, Britse zangeres, actrice en componist, meest bekend om haar populaire internationale hits uit de jaren 60. Met ongeveer 70 miljoen verkochte platen wereldwijd is ze één van de meest succesvolle Britse zangeressen. Ze wordt 91 jaar.

1945 - Geboorte Anni-Frid Lyngstad. Ze maakt deel uit van de groep ABBA. Van 1978 tot 1981 was ze getrouwd met Benny Andersson van ABBA. Toen ABBA eind 1982 in een creatieve crisis verkeerde, besloot Frida een solocarrière te beginnen met het door Phil Collins geproduceerde album 'Something's Going On' waarvan de gelijknamige single haar grootste hit werd. Ze wordt 78 jaar.

1956 - 'Only You' van The Platters werd op een 78 toerenplaat uitgebracht door Mercury. Op de B-kant staat The Great Pretender. Binnen drie weken werden er in Vlaanderen zo'n dertigduizend exemplaren van deze single verkocht. De single bereikte de 4e plaats van de hitparade.


1975 - 'Dansez Maintenant' van Dave stond twee weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. De melodie werd ontleend aan 'Moonlight Serenade' van Glenn Miller uit 1939. In Vlaanderen bleef die op de 2e plaats steken. 1976 - Overlijden Franse acteur Jean Gabin. Tussen 1931 en zijn dood maakte Jean Gabin meer dan 90 films en kreeg meerdere prijzen voor zijn werk. Enkele van zijn bekendste: 'Le quai des brumes', 'Touchez pas au grisbi', 'Le clochard' en 'Le chat'. Hij is 71 jaar geworden.


1991 - Franse producer Jacques Morali overleed in een Parijs ziekenhuis aan de gevolgen van aids. Hij begon zijn loopbaan in de jaren 60 als songwriter voor o.a. Hervé Vilard en Christophe. In de jaren 70 verhuisde hij naar New York. Hij werd er producer voor o.a. The Ritchie Family en vooral de Village People, die hij samen met Henri Belolo oprichtte. Hij is 44 jaar geworden.


2020 - Overlijden Lutgart Simoens, was een Vlaamse radio-omroepster, vooral bekend om haar verzoekprogramma 'Vragen staat vrij' op BRT 2 Omroep Antwerpen. Daarnaast verzorgde zij ook elke vrijdagvoormiddag het populaire radioprogramma 'Platenpoets' waarin zij onder meer haar wekelijks weerpraatje had met Armand Pien. Lutgart Simoens was één van de populairste radiocoryfeeën in Vlaanderen en verkreeg mede hierdoor de bijnaam 'De Engel van Vlaanderen'. Ze is 92 jaar geworden.

bottom of page