15 november

1956 - 'Love Me Tender', het filmdebuut van Elvis Presley, ging in première. Elvis zong onder andere de gelijknamige titelsong. Het album 'Love Me Tender' verscheen eveneens in 1956. Oorspronkelijk heette de film 'The Reno Brothers', maar omdat Elvis' nummer een hit werd, bracht men de film onder die titel uit.

1904 - De Amerikaan King Camp Gilette verwierf het patent op het veiligheidsscheermes. Gillette bracht in 1901 het eerste veiligheidsmes met wegwerpmesjes op de markt. Het scheermes werd afgedekt door het apparaat waardoor men niet meer het risico liep op dikke sneden. Mensen konden zich hierdoor zonder al te veel risico zelf scheren.


1932 - Geboorte Petula Clarke, Britse zangeres, actrice en componist, meest bekend om haar populaire internationale hits uit de jaren 60. Met ongeveer 70 miljoen verkochte platen wereldwijd is ze één van de meest succesvolle Britse zangeressen. Ze wordt 89 jaar.


1960 - Geboorte Bea Van der Maat, Belgische zangeres, presentatrice en acrtice. Ze was leadzangeres bij Won Ton Ton, bekend van de hit 'I lie and I cheat'. Als presentatrice begon ze in 1989 toen de nieuwe zender VTM haar vroeg om '10 om te zien' te presenteren met Willy Sommers. In 1989 vroeg Urbanus haar voor een hoofdrol in 'Koko Flanel'. Ze wordt vandaag 61 jaar.


1991 - Franse producer Jacques Morali overleed in een Parijs ziekenhuis aan de gevolgen van aids. Hij begon zijn loopbaan in de jaren 60 als songwriter voor o.a. Hervé Vilard en Christophe. In de jaren 70 verhuisde hij naar New York. Hij werd er producer voor o.a. The Ritchie Family en vooral de Village People, die hij samen met Henri Belolo oprichtte.


2020 - Overlijden Lutgart Simoens, was een Vlaamse radio-omroepster, vooral bekend om haar verzoekprogramma 'Vragen staat vrij' op BRT 2 Omroep Antwerpen. Daarnaast verzorgde zij ook elke vrijdagvoormiddag het populaire radioprogramma 'Platenpoets' waarin zij onder meer haar wekelijks weerpraatje had met Armand Pien. Lutgart Simoens was één van de populairste radiocoryfeeën in Vlaanderen en verkreeg mede hierdoor de bijnaam 'De Engel van Vlaanderen'. Ze is 92 jaar geworden.