15 mei

1952 - Frankie Laine nam in New York zijn versie op van 'High Noon'. Zijn vertolking deed het beter dan het origineel van Tex Ritter. Diens uitvoering, uit de gelijknamige film met Grace Kelly en Gary Cooper in de hoofdrollen, bleef in de hitparade op de twaalfde plaats steken. De versie van Frankie Laine bereikte de vijfde plaats.


1940 - In New York werden de eerste nylonkousen verkocht. Ze waren meteen een enorm succces.


Vera Lynn was vorig jaar op 15 mei de oudste artiest ooit die een plek in de Britse album Top 40 heeft bemachtigd. Het Greatest Hits-album uit 2017 van de 103-jarige zangeres was daar opnieuw de lijst binnengekomen. Daarnaast was het nummer ook binnengekomen in de lijst van meest beluisterde liedjes doordat het honderdduizenden keren was gestreamd. Vera Lynn stond vorig jaar flink in de belangstelling vanwege de 75ste herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarbij stond 'We'll Meet Again' centraal tijdens de diverse ceremonies in Groot-Brittannië. 'We´ll Meet Again' was ook een zin die koningin Elizabeth II uitsprak in haar toespraak over de coronapandemie. Sindsdien is het lied uit 1939 een belangrijk nummer geworden waar de Britten in deze moeilijke tijd steun uit putten.


1970 - De elpee "Close to You" van de Carpenters verscheen in de winkel. Het was de tweede elpee van Karen en Richard, en het zou het begin betekenen van een glansrijke carrière. The Carpenters zouden tien gouden platen ontvangen en werden meteen al in 1970 uitgeroepen tot de beste nieuwe artiesten tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Grootste hit van deze elpee was het titelstuk "(They Long to Be) Close to You".


1994 - Pater Damiaan werd door Paus Johannes Paulus II zalig verklaard. De pater, die in 1840 in Vlaams Brabant werd geboren als Jozef de Veuster, is bekend van zijn werk voor leprapatiënten. Hij is de beschermheilige voor de melaatsen en aidspatiënten en zijn feestdag wordt op 10 mei gevierd.


1953 - Geboorte Mike Oldfield, Britse multi-instrumentalist bekend van 'Tubular Bells' en 'In Dulce Jubilo'. In de jaren 80 bereikte hij de hitlijsten in duetten: twee maal met Maggie Reilly (‘Moonlight Shadow’ en ‘To France’) en eenmaal met Roger Chapman (‘Shadow On The Wall’).