top of page

15 mei

1952 - Frankie Laine nam in New York zijn versie op van 'High Noon'. Zijn vertolking deed het beter dan het origineel van Tex Ritter. Diens uitvoering, uit de gelijknamige film met Grace Kelly en Gary Cooper in de hoofdrollen, bleef in de hitparade op de twaalfde plaats steken. De versie van Frankie Laine bereikte de vijfde plaats.

1940 - In New York werden de eerste nylonkousen verkocht. Ze waren meteen een enorm succces.


1953 - Geboorte Mike Oldfield, Britse multi-instrumentalist bekend van 'Tubular Bells' en 'In Dulce Jubilo'. In de jaren 80 bereikte hij de hitlijsten in duetten: twee maal met Maggie Reilly (‘Moonlight Shadow’ en ‘To France’) en eenmaal met Roger Chapman (‘Shadow On The Wall’). Hij wordt 71 jaar.

1970 - De elpee "Close to You" van de Carpenters verscheen in de winkel. Het was de tweede elpee van Karen en Richard, en het zou het begin betekenen van een glansrijke carrière. The Carpenters zouden tien gouden platen ontvangen en werden meteen al in 1970 uitgeroepen tot de beste nieuwe artiesten tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Grootste hit van deze elpee was het titelstuk "(They Long to Be) Close to You". 1992 - Barbara Lee van de Chiffons stierf de dag voor haar 45ste verjaardag aan een hartaanval. Ze hadden een hit met 'He's So Fine' in 1963.


1994 - Pater Damiaan werd door Paus Johannes Paulus II zalig verklaard. De pater, die in 1840 in Vlaams Brabant werd geboren als Jozef de Veuster, is bekend van zijn werk voor leprapatiënten. Hij is de beschermheilige voor de melaatsen en aidspatiënten en zijn feestdag wordt op 10 mei gevierd.


2003 - Overlijden Marcel Thielemans, twee dagen na zijn 91ste verjaardag. In augustus 1933 werd hij bij The Ramblers van Theo Uden Masman aangenomen als trombonist en zanger. In 1964 werden The Ramblers opgeheven. In de jaren zeventig werd dit orkest door Marcel Thielemans nieuw leven ingeblazen. Als hij 85 jaar was, vond Marcel Thielemans het welletjes. Hij droeg de leiding van The Ramblers over aan hun bassist, Jacques Schols. Overlijdens: Jean Luc Dehaene 2014, 73 - Rik Van Steenbergen 2003, 78Comments


bottom of page