15 juli

1966 - Percy Sledge kreeg een gouden plaat voor 'When A Man Loves A Woman'. De single stond vanaf 28 mei 1966 twee weken bovenaan in de Amerikaanse hitparade. De hoogste positie in Vlaanderen was plaats 8. Het is een compositie van bassist Cameron Lewis en organist Arthur Wright, twee leden van de begeleidingsgroep van Percy Sledge. Zij hebben dit liedje geschreven nadat de relatie tussen Percy Sledge en een vriendin verbroken was.

1928 - Maximumtemperatuur van 34,9 °C in Oostende en 37,6 °C in Haacht.


1946 - Geboorte Linda Ronstadt, Amerikaanse zangeres, die in de jaren zeventig doorbrak . Ze sleepte elf Grammy Awards in de wacht en stopte met zingen nadat bij haar de ziekte van Parkinson werd vastgesteld. We kennen haar van 'It's so easy', 'Blue bayou' en 'I don't know much', een duet met Aaron Neville.


1997 - In Miami werd modekoning Gianni Versace vermoord. De 50-jarige kleermaker werd voor zijn huis neergeschoten. Onmiddellijk begon een klopjacht naar de vermoedelijke dader, Andrew Cunanan. Hij werd later dood aangetroffen op een woonboot. Hij had zelfmoord gepleegd. Veel beroemdheden waren aanwezig op de herdenkingsmis voor Versace. Onder hen: Elton John, Sting, Naomi Campbell en prinses Diana.