15 december

1944 - Op raadselachtige wijze kwam Glenn Miller om het leven als zijn vliegtuig boven het Kanaal bij Engeland van de radar verdween. Hij was van Bedford in Engeland op weg naar Parijs. Het wrak van zijn vliegtuig is nooit teruggevonden. Glenn Miller begon zijn muzikale loopbaan in de jaren dertig als trombonist in het orkest van Ben Pollack. In 1937 begon hij zijn eigen orkest. Hiermee bereikte Glenn Miller drieëntwintig keer de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade met onder meer de millionsellers 'In The Mood' en 'Moonlight Serenade'. Glenn Miller is 40 jaar geworden.

1959 - Voor het eerst in hun carrière namen The Everly Brothers een plaat op buiten het vertrouwde Nashville. In de Bell Sound-studio’s in New York werd 'Let It Be Me' opgenomen. Dit is een vertaling door Sonny Curtis van 'Je T’Appartiens' van Gilbert Bécaud. 'Let It Be Me' kwam op 11 januari 1960 binnen in de Billboard Hot 100 en bleef steken op de zevende plaats.


1960 - Koning Boudewijn gaf het jawoord aan de Spaanse Fabiola de Mora y Aragon. Een huwelijk dat standhield tot aan Boudewijns overlijden in de zomer van 1993.


1973 - Charlie Rich begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles-hitlijst met de country & western ballad 'The Most Beautiful Girl', zijn enige nummer 1-hit.


1991 - Overlijden Wayne Brathwaite. Hij begon zijn loopbaan als bassist bij Herbie Hancock. Later produceerde hij platen van o.a. Stephanie Mills, George Benson en Billy Ocean. Samen met Billy Ocean heeft hij zijn hit 'There’ll Be Sad Songs (To Make You Cry)' geschreven. Wayne Brathwaite liet een vrouw en twee kinderen achter. Hij is 32 jaar geworden.