top of page

15 december

1944 - Op raadselachtige wijze kwam Glenn Miller om het leven als zijn vliegtuig boven het Kanaal bij Engeland van de radar verdween. Hij was van Bedford in Engeland op weg naar Parijs. Het wrak van zijn vliegtuig is nooit teruggevonden. Glenn Miller begon zijn muzikale loopbaan in de jaren dertig als trombonist in het orkest van Ben Pollack. In 1937 begon hij zijn eigen orkest. Hiermee bereikte Glenn Miller drieëntwintig keer de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade met onder meer de millionsellers 'In The Mood' en 'Moonlight Serenade'. Glenn Miller is 40 jaar geworden.

1942 - Geboorte Britse drummer, singer-songwriter en producer Dave Clark bekend van de groep 'The Dave Clark Five'. Hij begon later een eigen mediabedrijf. In 1986 schreef hij de musical "Time". Dave Clark wordt 81 jaar.


1949 - Geboorte Amerikaanse acteur, zanger en producer Don Johnson. Hij speelde 'Sonny Crockett' in de TV-serie 'Miami Vice'. Zingen kan hij ook. In de jaren 80 scoorde hij hits met 'Tell it like it is', 'Heartbeat' en 'Till I loved you' (een duet met Barbra Streisand). Hij was twee keer getrouwd met actrice Melanie Griffith: van 1975 tot 1976 en van 1989 tot 1996. Don Johnson wordt 74 jaar.


1959 - Voor het eerst in hun carrière namen The Everly Brothers een plaat op buiten het vertrouwde Nashville. In de Bell Sound-studio’s in New York werd 'Let It Be Me' opgenomen. Dit is een vertaling door Sonny Curtis van 'Je T’Appartiens' van Gilbert Bécaud. 'Let It Be Me' kwam op 11 januari 1960 binnen in de Billboard Hot 100 en bleef steken op de zevende plaats.


1959 - Geboorte Rudi Vranckx, journalist voor het VRT nieuws. Hij verslaat vooral de internationale conflicten in het Midden-Oosten. Op basis van die ervaringen, schreef hij heeft al zo'n 12 boeken. Hij wordt 64 jaar.


1960 - Koning Boudewijn gaf het jawoord aan de Spaanse Fabiola de Mora y Aragon. Het burgerlijk huwelijk vond plaats is in de Troonzaal van het koninklijk paleis, het kerkelijk huwelijk in de Sint-Michielskathedraal. Het huwelijk hield stand tot aan Boudewijns overlijden in de zomer van 1993.


1973 - Charlie Rich begon een twee weken durende run op nummer 1 in de Amerikaanse singles-hitlijst met de country & western ballad 'The Most Beautiful Girl', zijn enige nummer 1-hit.


1991 - Overlijden Wayne Brathwaite. Hij begon zijn loopbaan als bassist bij Herbie Hancock. Later produceerde hij platen van o.a. Stephanie Mills, George Benson en Billy Ocean. Samen met Billy Ocean heeft hij zijn hit 'There’ll Be Sad Songs (To Make You Cry)' geschreven. Wayne Brathwaite liet een vrouw en twee kinderen achter. Hij is 32 jaar geworden.


2010 - Overlijden Amerikaanse filmregisseur Blake Edwards, bekend door de reeks "Pink Panther"-films. Verder regisseerde hij o.a. 'Breakfast at Tiffany's', 'The man who loved women', 'Victor Victoria' en 'Skin deep'. Hij trouwde in 1969 met actrice Julie Andrews. Hij is 87 jaar geworden.

Comments


bottom of page