21 augustus

1944 - Geboorte Jackie DeShannon zanger, Amerikaanse zangeres en componiste. Op 16-jarige leeftijd bracht ze haar eerste zelf geschreven single uit. Daarmee is ze, samen met Peggy Lee, één van de eerste vrouwen die dat in de jaren 50 deed. Ze heeft meer dan 600 liedjes geschreven, waarvan een groot deel ook is opgenomen door anderen, zoals The Byrds, The Searchers en The Carpenters. Zelf scoorde ze hits met 'Needles and Pins' (1962), 'What the world needs now is love' (1965) en 'Put a little love in your heart' (1968).

1973 - 'Toulouse Street' van The Doobie Brothers bereikte de gouden status in de Verenigde Staten. Op deze LP staan o.a. 'Listen To The Music', 'Jesus Is Just Alright' en 'Rocking Down The Highway'.


1961 - Tamla Records bracht de eerste single van The Marvelettes uit, 'Please Mr. Postman'. Er werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht van het nummer en werd de grootste hit van de groep. Het nummer is opmerkelijk als het eerste Motown-nummer dat de nummer 1-positie in de Billboard Hot 100-hitlijst bereikte.


2008 - Drummer Buddy Harman stierf op 79-jarige leeftijd aan congestief hartfalen. Hij werkte met Elvis Presley ('Little Sister'), Patsy Cline ('Crazy'), Roy Orbison ('Pretty Woman'), Johnny Cash ('Ring Of Fire'), Tammy Wynette ('Stand by your man'). Buddy Harman is te horen op meer dan 18.000 opnames.