top of page

14 oktober

Vandaag staan we even stil bij het overlijden van Bing Crosby. Tijdens een partijtje golf bij Madrid in Spanje werd Bing Crosby rond half zeven ’s avonds op 14 oktober 1977 getroffen door een hartstilstand. Hij begon in 1927 zijn muzikale loopbaan als de zanger van het orkest van Paul Whiteman. In 1931 maakte hij zijn filmdebuut in 'The King Of Jazz'. In 1942 verscheen 'White Christmas'. Bing Crosby zong dit liedje in de film 'Holiday Inn'. In totaal heeft Bing Crosby meer dan 300 miljoen platen verkocht en heeft hij in meer dan vijftig films gespeeld. Hij is 76 jaar geworden.

1940 - Geboorte Cliff Richard. De meest succesvolle soloartiest van Groot-Brittannië, zijn eerste hit was in 1958 de single 'Move It', daarna volgden o.a. 'Living Doll', 'Bachelor boy', 'We Don't talk Anymore' en nog tientallen andere grote hits. Hij wordt vandaag 83 jaar.


1946 - Geboorte Justin Hayward. Songwriter, zanger en gitarist van de Engelse rockband The Moody Blues die we kennen van de hits 'Go Now' en 'Nights in White Satin'. Hij wordt vandaag 77 jaar.


1966 - Last Train To Clarksville van The Monkees werd in Europa uitgebracht. Deze compositie van Tommy Boyce en Bobby Hart was geïnspireerd op het einde van Paperback Writer van The Beatles. 2006 - Overlijden Freddy Fender. Hij brak in 1975 wereldwijd door met 'Before The Next Teardrop Falls'. Deze single bereikt de twaalfde plaats in de BRT Top 30. De opvolger, 'Wasted Days And Wasted Nights', deed het beter en kwam als hoogste positie op 7 terecht. Hij is 69 jaar geworden.bottom of page