top of page

14 februari

1959 - Geboorte Bart Herman, zanger en songwriter, vooral bekend van de hit 'Ik ga dood aan jou' uit 1993. Artiesten voor wie Bart Herman meerdere liedjes heeft geschreven zijn onder andere: Davy Gilles; Garry Hagger, Jo Vally, Lisa del Bo, Luc Steeno, Willy Sommers en Wim Leys. Bart Herman wordt 65.



1946 - Geboorte Jan Decleir, Vlaams acteur. Hij debuteerde als filmacteur in 1971 in de productie 'Mira'. Hierin speelde hij een boerenzoon als tegenspeler van Willeke van Ammelrooy. Andere opmerkelijke rollen speelde Jan Decleir in de film 'Daens', 'Stille Waters', 'De zaak Alzheimer' en 'Niet schieten'. Jan Decleir wordt 78 jaar.


1950 - Geboorte Raymond Van Het Groenewoud, zanger, gitarist en pianist. Hij is vooral bekend om de hits 'Meisjes', 'Vlaanderen boven', 'Je veux de l'amour', 'Chachacha' en 'Twee meisjes'. Hij wordt 74 jaar.


1959 - Geboorte Anny Schilder, Nederlandse zangeres. Van 1976 tot 1984 was ze samen met Jan Keizer het gezicht van BZN. In 1984 verliet ze de band. In 2009, heeft Anny Schilder, na 25 jaar weer opgetreden met Jan Keizer. De reacties waren zo positief dat het duo besloot vaker op te treden. Einde 2019 hebben ze dan definitief afscheid genomen van hun fans. Anny Schilder wordt 65.


1977 - Janis Ian kreeg bijna vijfhonderd Valentijnskaarten van haar fans. Dit was een reactie op haar hit At Seventeen, waarin zij zingt dat zij als puber nooit een Valentijnskaart heeft ontvangen.


2023 - Overlijden Peter Renkens. Hij was de frontman van newbeat band Confetti's, die uit Peter en vier danseressen bestond: Marleen, Tania, Hilde en Daniëlla. Hun grootste succes hadden ze in 1988 met 'The Sound Of C', dat internationale bekendheid kreeg. Peter Renkens is 55 jaar geworden.


Aswoensdag De eerste dag na Carnaval en de eerste dag van de veertig dagen durende vastentijd die loopt tot Pasen. Aswoensdag is een dag van boetedoening, waarop de gelovigen een kruisje van as op het voorhoofd krijgen getekend. Zo tonen zij berouw voor hun begane zonden.

bottom of page