top of page

14 april

2015: Vandaag staan we stil bij het overlijden van de Amerikaanse soulzanger Percy Sledge. Zijn bekendste liedjes zijn 'When a Man Loves a Woman' en 'My Special Prayer'. Hij is 74 jaar geworden.

1900 - De Wereldtentoonstelling in Parijs werd geopend. Bezoekers waren verbaasd over de technische snufjes die ze te zien kregen. Zo was er een Elektriciteitspaleis dat 's nachts verlicht was, en waren er de eerste roltrappen te zien. 1912 - De Titanic raakte een ijsberg. 1517 opvarenden kwamen om het leven. Dat de ramp met de Titanic zoveel slachtoffers maakte, heeft alles te maken met het geloof van de ingenieurs in haar onfeilbaarheid. Door de lengte van 269 meter kon het schip 2227 opvarenden herbergen. Voor het louter psychologische effect werden er wel reddingsboten op de Titanic geplaatst, alleen was dit slechts voor de helft van het aantal passagiers. Na onderzoek bleek dat het toch al spaarzame aantal reddingsboten ook nog eens maar voor de helft bezet was. Hierdoor wisten slechts 710 mensen de ramp te overleven.


1967 - Herman's Hermits, met zanger Peter Noone, kreeg goud voor de single 'There's a Kind of Hush'. Eigenlijk was dat goud trouwens ook voor het nummer 'No Milk Today' want dat stond op de achterkant van de single, en die achterkant werd ook veel gedraaid.


1976 - Stevie Wonder tekende een nieuw contract met Motown Records voor het bedrag van dertien miljoen dollar. De zanger zat middenin de opnames van zijn nieuwe meesterwerk 'Songs In The Key Of Life'. Dit album lag vanaf 28 september 1976 in de winkel.


Commentaires


bottom of page