13 mei

2019 - Precies 2 jaar geleden stierf Doris Day, Amerikaanse zangeres, actrice en dierenactiviste. Ze speelde in 39 films en werd gezien als de ideale schoondochter. Bekendste liedje van haar is Que sera, sera (whatever will be, will be). Ze is 97 jaar geworden.1938 - Louis Armstrong zette het wereldberoemde "When the Saints Go Marching In" op de plaat.


1961 - Acteur Gary Cooper stierf op 60-jarige leeftijd. Hij speelde in films vanaf de jaren twintig tot aan zijn dood en stond bekend om zijn rustige, ingehouden acteerstijl en was vaak in westerns te zien.

Hij is vijf keer genomineerd geweest voor een Oscar en won er twee, voor zijn rollen in Sergeant York (1941) en High Noon (1952). In april 1961, een maand voor zijn dood, kreeg hij een ere-Oscar voor zijn gehele oeuvre.


1941 - Geboorte Imca Marina, In 1959 kreeg ze haar eerste platencontract. Vooral in de jaren 60 en 70 scoorde zij hits, waarvan 'Eviva Espana' en 'Harlekino' de bekendste zijn.


1950 - Geboorte van de levende legende Steveland Morris, alias Stevie Wonder. Hij kreeg te veel zuurstof toegediend en bleef de rest van zijn leven blind. Jaren later zei hij hierover dat het “een geschenk uit de hemel was, daardoor kon ik me beter concentreren op mijn gehoor." Hij werd op zijn twaalfde door platenmaatschappij Motown gepresenteerd als de nieuwe Ray Charles.


1954 - Geboorte Johnny Logan, die wel eens Mr. Eurovision genoemd wordt. Twee keer won hij het Eurovisiesongfestival: in 1980 met 'What's Another Year' en in 1987 met 'Hold Me Now'.